Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2016 7:25:00

Uvolnit Turecku vstup do Evropy by bylo sebevražedné

Uvolnit Turecku vstup do Evropy by bylo sebevražedné

Slíbit Turecku bezvízový styk v době, kdy neplní podmínky pro jeho získání, je špatné řešení.

Turecko je největší tranzitní zemí pro uprchlíky a sousedí s válečnou zónou, ve které je obchod s falešnými doklady a vízy jedním z hlavních příjmů radikálních a teroristických skupin. Uvolnit jim vstup do Evropy by bylo sebevražedné.

Rozhodnutí liberalizovat vízový styk s Tureckem zvyšuje bezpečnostní rizika v Evropě. Komise tím krokem umožňuje desítkám miliónů lidí relativně bezproblémový vstup do Unie, a to v době, kdy Evropa zažívá největší migrační vlnu od konce druhé světové války.

Za absurdní považuji opakující se pokusy přijmout kvóty na přerozdělování uprchlíků. Pokuta 7 mil. Kč za každého uprchlíka je trestem pro národní státy za to, že plní svou funkci státu a chrání své občany. Pokud evropské státy ještě zcela neztratily pud sebezáchovy, navrhované změny odmítnou.

Petr Fiala
předseda ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama