Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2011 8:32:30

Pokrytci na plný úvazek

Pokrytci na plný úvazek

Nejnovější česká politická komedie s názvem „Kristýna - blonďatá bestie“ přinesla jednu dobrou a jednu špatnou zprávu.

Tou první je rychlost, s jakou divadelníci v Rubínu přetavili odposlech Kristýny Kočí v dramatický útvar, který nejenže není prvoplánově plytký, ale navíc je podle všeho opravdu zábavný. I když je to spíš takový Gogolovský smích přes slzy. Znamená to, že jsme při všem tom marasmu schopni se sami sobě zasmát a že veřejná národní očista od kýble špíny vylitého občanům na hlavu je v duchu „Ivánku, kamaráde…“ možná nejen ve fotbale, ale dokonce i v politice.

Co ale je zpráva naprosto špatná, že se na premiéře výborně bavily čelné političky VV paní Klasnová a paní Peake. Naprosto nechápu, čemu se dámy vlastně smějí. Když už navštívily představení, které dokumentovalo temné bahno jejich vlastní strany, namísto proklamace, že se „válely smíchy“, se měly především omluvit nejen přítomným divákům, ale i všem občanům.

Představte si, že vám v restauraci donesou připálený oběd a vrchní se přitom chechtá, jakého má v kuchyni hloupého a nešikovného kolegu. Představte si, že přijdete do autoservisu a tam vám automechanik mezi záchvaty smíchu řekne, že vám jeho kolega omylem nalil brzdovou kapalinu a motorový olej do ostřikovače. A samozřejmě, že je to tak v pořádku.

Absurdní? Nesmyslné? Představitelé Věcí veřejných dělají přesně to samé!

Vždyť „blonďatá bestie“ byla dlouhou dobu členkou jejich strany, společně s Klasnovou i Peake pózovala na plakátech i v proslulém kalendáři. Byly to ty samé VV, kdo ji, teprve šestadvacetiletou slečnu, původní profesí věčnou studentku, katapultoval do špičkové politické funkce. Ani ne před měsícem to přece byla jedna z nejvýznamnějších tváří strany, která tvrdila, že bude bojovat proti dinosaurům a nešvarům v české politice.

U Věcí veřejných ovšem nejde o nic neobvyklého – teď například zjistili, že pan Škárka je lump, který falšuje podpisy na darovacích smlouvách. Véčkaři jsou tím náležitě pobouřeni. Kdo ho ale udělal místopředsedou strany a poslancem „strany přímé demokracie“? Nějací oni, tedy jiní véčkaři? Jaké to pokrytectví!

Je to zvláštní svět. Od takových dobrých i špatných zpráv nám mohou pomoci jenom nové volby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama