Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2016 17:48:00

Děkuji všem, kteří mladým rugbistům věnují čas a energii

Děkuji všem, kteří mladým rugbistům věnují čas a energii

Primátorka Adriana Krnáčová slavnostně přijala rugbyové hráče All Blacks z Nového Zélandu před jejich exhibičním sobotním utkáním s Českou republikou.

 Po slavnostním aktu v Brožíkově sále Staroměstské radnice se primátorka s celou delegací přesunula na Staroměstském náměstí. Zde pro veřejnost pobíhala ukázka tradičního bojového tance haka.

„Naše město i celá Česká republika má, i když se to na první pohled nemusí zdát, poměrně bohatou rugbyovou tradici a návštěva týmu All Blacks k popularizaci rugby v České republice určitě pomůže. Úspěšný rozvoj tohoto sportu byl totiž přerušen nejdříve 2. světovou válkou a poté 40 lety komunistického režimu, který rugby považoval za buržoazní sport. Přesto se však rugby nepodařilo nikdy zcela potlačit a vždy se našli lidé, kteří ho s chutí a nadšením hráli,“ připomněla primátorka.

Praha je pro rok 2016 Evropským hlavním městem sportu. „Tento titul neznamená pouze podporu sportovních turnajů, ale také klubů pracujících s dětmi a mládeží. Z ní pochopitelně nemůžeme vynechat ani rugby, které i díky přímým přenosům ze světových šampionátů začíná u nás opět získávat na popularitě. Zde bych chtěla velmi poděkovat všem, kteří práci s mladými rugbisty věnují svůj čas a energii,“ dodala Krnáčová.

New Zealand Ambassador´s XV (označovaní jako All Blacks) je tým složený z hráčů rugby z Nového Zélandu, kteří působí v Evropě (ať už na amatérské, poloprofesionální či profesionální úrovni). Tento tým si zahrál proti Českému národnímu týmu již v loňském roce, kdy nadšeně bojující Češi nakonec podlehli hráčům v tradičních černých dresech s kapradinou 32:36.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama