Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2011 15:28:08

Postavme se neofašistům na rozhodný odpor

Postavme se neofašistům na rozhodný odpor

ČSSD zásadně odmítá projevy extremistické a neofašistické politiky v naší zemi.

ČSSD dlouhodobě se znepokojením sleduje zesilující  aktivizaci neofašistických a neonacistických sil v zemi. Naposledy zneužily tyto síly ke svým provokativním vystoupením letošního svátku 1. máje. Tyto extremistické síly představují vážné nebezpečí pro demokratický vývoj v zemi.  

ČSSD proto s vědomím této hrozby vyzývá:

1) Policejní a justiční orgány ČR, aby věnovaly extremistickým silám odpovídající pozornost a bránily jim ve veřejných projevech xenofobie a rasového násilí páchaného na národnostních a kulturních menšinách.

2) Vládu ČR, aby zásadně přehodnotila svou dosavadní politiku, která vyvolává v zemi silné sociální napětí a takto působení neofašismu a neonacismu otevírá společenský prostor.

3) Českou demokratickou  veřejnost, aby se rostoucím projevům politického extremismu postavila na rozhodný odpor.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout