Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2011 16:03:29

K výročí květnového povstání

K výročí květnového povstání

Květnové povstání českého lidu je významným vkladem českého národa do evropských tradic boje proti totalitním režimům.

Před 66 lety, 5. května 1945, vyvrcholilo české květnové povstání propuknutím revoluce v hlavním městě Praze. Po několik dnů sváděli povstalci nerovný boj proti německé přesile jednotek armádní skupiny STŘED polního maršála Schörnera.  Povstání, řízené Českou národní radou, zabránilo možnému zničení Prahy v posledních dnech druhé světové války.  

Česká strana sociálně demokratická, jejíž členové patřili k aktivním členům a účastníkům jak londýnské exilové Benešovy vlády, tak domácího odboje, považuje tyto události za přímou a závažnou součást nejen našich demokratických tradic, ale i za závažný vklad českého národa do evropských tradic boje proti totalitním režimům.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama