MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2016 6:29:00

Věda neznamená jen suché matematické vzorečky nebo hromady knih

Věda neznamená jen suché matematické vzorečky nebo hromady knih

Na začátku školního roku startuje soutěž pro děti Malí zVĚDAvci, zábavnou formou chce školáky a jejich rodiče přilákat k vědě a poznání.

Úkolem malých soutěžících bude natočit video, ve kterém spolu se svým rodičem předvádějí jednoduchý vědecký pokus. Autoři nejlepších videí pak získají vstupenky pro celou rodinu do jedné z institucí sdružených v České asociaci science center a věcné ceny.

Soutěž organizuje Sekce pro vědu, výzkum a inovace při Úřadu vlády ČR, partnerem je Česká asociace science center. Zahajovací video natočil místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek se svým synem, kteří ukázali, jak nafouknout balonek díky chemické reakci jedlé sody a octa (video ZDE). Soutěžící ale mohou zapojit fantazii a vymyslet celou řadu vlastních pokusů. 

Soutěž Malí zVĚDAvci chce přilákat děti k vědě

„Cílem mého úřadu je mimo jiné propagace a popularizace vědy a výzkumu. Věda neznamená jen suché matematické vzorečky nebo hromady knih, věda může být i zábavná, dobrodružná a užitečná. Budu rád, kdyby si právě toto poznání odnesly děti z naší soutěže,“ uvedl vicepremiér Bělobrádek. 

Soutěžit se bude ve třech kategoriích: Cenu Malého zVĚDAvce udělí odborná porota, Cenu za originalitu udělí místopředseda vlády. O Ceně veřejnosti rozhodne počet „lajků“ pod videi zveřejněnými na facebookových stránkách Věda, výzkum, inovace

Soutěž se bude konat od 1. do 30. září 2016, je určena žákům základních škol a nižších gymnázií. Do soutěže se děti přihlásí tak, že na mobil, fotoaparát nebo videokameru natočí soutěžní video, nahrají jej na Youtube a odkaz na toto video pak spolu s vyplněným registračním formulářem pošlou na adresu soutezvvi@vlada.cz. Podrobnosti o soutěži budou od 1. září 2016 uvedeny na stránkách www.vyzkum.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama