Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2016 8:57:11

V zámku a podzámčí v čase dožínek

V zámku a podzámčí v čase dožínek

V Přerově nad Labem se v sobotu 24. září konala dožínková slavnost „V zámku a podzámčí.“

V Přerově nad Labem se v sobotu 24. září konala dožínková slavnost „V zámku a podzámčí.“

„Náš rozšířený skanzen je pro podobné akce skutečně stvořený, když se přidal i sousedící zámek se svým okolím a celý prostor oživil kulturní program folklorních souborů, bylo o celodenní zábavu pro každou rodinu postaráno,“ pochválil akci radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Akci tradičně pořádala obec Přerov nad Labem ve spolupráci s Polabským muzeem a Českým rozhlasem.

Dožínkovou slavností provázely soubory Dykyta, Šáteček, cimbálovka Kyčera, Anna Hamanová a ZŠ Přerov nad Labem s divadelním představením.

Dožínkový průvod začal u kapličky ve skanzenu a po mnoha zastávkách dorazil až na zámek, kde ho očekával sám Ludvík Salvátor Toskánský, autor více než 50 vědeckých knih a zakladatel přerovského skanzenu.

Historie panství byla prezentována v Rytířském sále, nechyběla ani jízda na ponících a koních, vystoupení Poutníka Štěstěny a další program pro děti a dospělé.

„Dožínky zároveň ukazují, jak moc je právě zámek propojen s naším skanzenem a jaký se ve spojení zámku se skanzenem skrývá obrovský potenciál. Jsem rád, že mohu informovat veřejnost, že Rada kraje vzala na vědomí poslední informaci Českého rozhlasu o možném prodeji zámku se zohledněním jeho využití, a že potvrdila svůj dosavadní zájem se soutěže účastnit,“ dodal radní Štefek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama