ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2016 13:27:34

Parkovací zóny: Starosta Prahy 5 Radek Klíma nabízí dlouhodobé řešení

Parkovací zóny: Starosta Prahy 5 Radek Klíma nabízí dlouhodobé řešení

V září směřovala situace ohledně Zón placeného stání k mediálnímu hledání viníka, který má zavedení ZPS na svědomí. Jediným smysluplným krokem bylo přednesení konkrétních návrhů Prahy 5 a úspěšné zahájení řady jednání mezi MČ P5, hl. m. Prahou a TSK.

Současná situace ohledně Zón placeného stání postupně míří ke zbytečnému vzájemnému obviňování a mediálnímu hledání „viníka“, který má na svědomí zavedení Zón placeného stání. Rád bych, abychom společnými silami situaci uklidnili a co nejrychleji našli řešení, výhodné a uživatelsky dostupné pro všechny strany. Z pozice starosty městské části dodávám, že za řešení nepovažuji pozastavení fungování ZPS.

V první řadě je třeba přijmout tři okamžitá řešení:

  1. Okamžitě na vhodných místech, která to již nyní rychle a bez velkých investic umožňují, vybudovat záchytná parkoviště. Městská část Praha 5 má již nyní vytipováno několik míst, která jsou vhodná a je zde možné parkoviště okamžitě realizovat: 

     - u Smíchovského nádraží namísto prodejny koberců

     - po lehké stavební úpravě parkoviště na Plzeňské ulici u hřbitova

     - namísto odtahového parkoviště na Plzeňské ulici

     - na Barrandově málo využívané parkoviště Lamačova x K Barrandovu

  2. Bezodkladně reagovat na názory občanů, zejména zvážit možnosti vydávání parkovacích oprávnění pro návštěvníky (především dojíždějícími do Prahy za prací) a obyvatele městských částí bez trvalého pobytu, ale dlouhodobě zde žijících a cenovou politiku v případě podnikatelů.
  3. Okamžitě odstraňovat technické chyby a nedostatky, jako je nefunkčnost parkovacích automatů či špatné značení.

Dále je třeba přijmout dlouhodobá, koncepční opatření:

  1. Vytvořit koncepční systém parkování v celé Praze a pro všechny Pražany a zabránit tak nekoncepčnímu rozšiřování zón a jejich „přelévání“ z městské části na další městskou část.
  2. Budování záchytných parkovišť na území Hl. m. Prahy i Středočeského kraje, a to v návaznosti na Městskou hromadnou dopravu (MHD) a Pražskou integrovanou dopravu (PID), to vše za plné koordinace mezi Hl. m. Prahou a Středočeským krajem.

MUDr. Radek Klíma
starosta MČ Praha 5 

14. 09. 2016

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama