RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2011 19:26:33

Cirkus Klaus opět na turné!

Cirkus Klaus opět na turné!

...klasické klaunské číslo legend českého herectví pánů M. Kopeckého a M. Lipského „Duo papáto“ zůstane dále nepokořeno....

Cirkus Klaus opět na turné

Již přes týden nejen Německo, ale i další státy EU řeší problém krvácivého průjmu a otázku toho, kde se vzal jeho původce - bakterie E.coli. Divím se, proč se opět vynakládají  finanční  i lidské zdroje, když řešení bylo a je jako vždy „uloženo“ na pražských Hradčanech u „guru všeho vědění“ prezidenta V. Klause. „Je to uměle vytvořený cirkus, který se opakuje se železnou pravidelností a vždy postihne někoho jiného. Teď to zrovna postihlo výrobce okurek,“ vyjádřil se Novinkám.cz Klaus z pobytu na oslavách 150. výročí sjednocení Itálie v Římě.

Co na tom, že jen v samotném Německu je již 18 obětí, že další je ve Švédsku, že jsou stovky možná nyní již tisíce podezření na tuto nákazu…? Je to jen „uměle vytvořený cirkus“ a jen bio zelináři či jiní „podnikavci“ na celé kauze chtějí vydělat. Proč se však divit. Vždyť lístky do cirkusu jsou v současné době opravdu, ale pravdu skutečně docela dost drahé a pro našince je cena v řádu sta korun opravdu vysoká. Tak proč se divit, že právě v tomto cirkusu by měla být jiná?

Ale nechtěl bych pokračovat v této „rétorické taškařici“, kterou (pokolikáté již a kolikrát ještě) zvolil prezident ČR V. Klaus. Jistě není náhodou, že po bok se mu velice rychle a ochotně postavil český premiér P. Nečas. Údajně celý týden, aby fámy a paniku vyvrátil, jedl salátové okurky (zřejmě velice potajmu) a dodával si odvahu sám veřejně aktivně protestovat proti této hysterii. Při všem tomto „slovním a argumentačním nekrvácivém průjmu“ se však na podporu hysterie a uměle vytvořeného cirkusu přidaly v ČR další případy s příznaky na tento druh onemocnění. Zřejmě nějací „dobrovolní cirkusoví komparsisté“.

A tak se nemohu ubránit dojmu, že oba pánové si řekli o další funkce. Pan Klaus o principála „uměle vytvořeného cirkusu – E.coli“ a pan Nečas o prvního klauna tamtéž. Snaha jistě chvályhodná, leč již legendární a takřka klasické klaunské číslo legend českého herectví pánů M. Kopeckého a M. Lipského „Duo papáto“ zůstane dále nepokořeno. Konečně pokora, to je to, čeho se oběma ústavním činitelům ČR nedostává. Škoda, jejich i nás občanů.   

Vlastimil Balín, občan (též bez pokory....)

více Novinky.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama