Pavel Vondrouš

Zakládám stranu Futurama a přemýšlím, co a jak mám udělat a
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2016 16:10:11

Šest řetězů uzavřelo dnes Českou národní banku

Šest řetězů uzavřelo dnes Českou národní banku

10.12.2016 / Je možné jít k České národní bance a za bílého dne spoutat ocelovými řetězy a zámky všechny tři čelní vchody? Ano! Právě dnes jsem to ve tři hodiny odpoledne udělal. Přímo v centru Prahy naproti Prašné bráně za bedlivého dohledu bezpečn

 Proč? Protože jediným zájmem ČNB je udržet Česko jako zásobárnu levné pracovní síly a národem s jednou z nejnižších životních úrovní v celé Evropské unii. Svými intervencemi ČNB srazila hodnotu korunu o deset až patnáct procent, než jaká by měla nyní přirozeně být.

Kolik to dělá každý měsíc třeba z Vašeho platu?

Jedním z hlavních taháků po roce 89 byla lež, jak když budou všichni dřít a utáhnou si opasky, tak koruna bude růst a všichni se budeme mít fajn. Kousek z toho se podařil. Češi dřou a korporace za podpory ČNB jen zařídí, ať jsme levní a chudí. Lépe se pak prodáváme jako národ.

Koho to zajímá, že život je jen jeden. Na stránkách ČNB se například dočtete, že až se jim podaří opět zvýšit inflaci, tak jako vedlejší efekt skončí víc lidí na sociálních dávkách a míň věcí si za své peníze pořídíte. To má být úspěch?! To není úspěch. Spíš mě napadají slova jako arogance, výsměch a podraz.

Bohužel už nestačí jen s něčím nesouhlasit.

Plná náměstí nespokojených lidí jsou bankéřům jen k smíchu. Ať budete křičet sebevíc, tak je to jedno. Tak pojďme něco udělat! Třeba si vedení ČNB všimne, že mají hlavní vchody svázané řetězy.

Při troše štěstí jim dojde, že když si dělají, co chtějí, mohou se i občané začít chovat stejně.

Pavel Vondrouš 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama