Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2011 20:00:00

Ministr Tomáš Chalupa navštívil Ostravu

Ministr Tomáš Chalupa navštívil Ostravu

V rámci svých pravidelných návštěv Moravskoslezského kraje navštívil ministr životního prostředí Ostravu. Se zástupci kraje podepsal deklaraci k opatřením pro zlepšení kvality ovzduší v Moravskoslezském kraji a navštívil Ostravskou univerzitu.

Na úvod své návštěvy podepsal ministr životního prostředí s hejtmanem Moravskoslezského kraje Jaroslavem Palasem společnou deklaraci k opatřením pro zlepšení kvality ovzduší v regionu. Deklarace je součástí Akčního plánu pro Moravskoslezský kraj, který ministr představil v Ostravě v dubnu 2011. Dokument plánuje mimo jiné rozšířit Operační program Životní prostředí o alternativní dopravu, nastínit změny pravidel pro čerpání peněz z evropských i národních zdrojů nebo podporovat vědu a výzkum.

Další zastávkou cesty byla Ostravská univerzita v Ostravě, kde se ministr setkal s rektorem Jiřím Močkořem, děkanem lékařské fakulty Arnoštem Martínkem a děkankou přírodovědecké fakulty Danou Křičfaluši.

„Mým cílem je zapojit vysokoškoláky v Moravskoslezském kraji do procesu tvorby veřejného mínění v oblasti životního prostředí. S jejich pomocí můžeme přesvědčit lidi, že neekologický způsob vytápění domácností velmi negativně ovlivňuje ovzduší v dané lokalitě,“ řekl Tomáš Chalupa.

Ministr se zástupci Ostravské univerzity jednali o konkrétní spolupráci s fakultami lékařství a přírodních věd a dohodli se na přípravě a realizaci projektu, který se bude zabývat tím, kdo a jakým způsobem nejvíce znečišťuje ovzduší v Moravskoslezském kraji a hledáním nástrojů, jak znečištění zabraňovat nebo jej snižovat. Ostravská univerzita by se pak měla podílet na navržení opatření a metod, které by problematiku řešily a na vyhodnocování, jestli opatření dokázala pomoci zlepšení životního prostředí. Lékařská fakulta Ostravské univerzity pak bude dlouhodobě sledovat, jestli po dané době došlo ke zlepšení zdraví místních obyvatel.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama