ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2011 16:03:02

Vítkovice se starají o zachování průmyslového bohatství

Vítkovice se starají o zachování průmyslového bohatství

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek pokračoval v pátek 3. června v pracovní návštěvě Moravskoslezského kraje. Pracovní cestu po severní Moravě zakončil ve společnosti Vítkovice Heavy Machinery.

Ministr Kocourek si prohlédl vítkovické vysoké pece a další chráněné objekty, které jsou součástí Evropského kulturního dědictví. V areálu společnosti ho doprovázel Jan Světlík, předseda představenstva společnosti.

 „Vítkovice patří k největším exportérům velkých strojírenských zařízení v České republice," upozorňuje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. „Kromě toho se díky své péči o rozsáhlý výrobní areál starají i o zachování bohatého průmyslového dědictví severní Moravy a jeho propojení s moderní budoucností."

 Společnost Vítkovice Heavy Machinery vyrábí například ingoty v modernizované ocelárně s roční kapacitou kolem 200 tisíc tun a dodává finálně opracované díly pro turbíny a další soustrojí elektráren v České republice i pro zahraniční odběratele.

 Na začátku letošního roku například ve Vítkovicích oznámili kontrakt na dodávky turbínových hřídelí pro velkou vodní elektrárnu ve Venezuele.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama