Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2017 10:40:26

Sorosova nadace zničila SSSR a usiluje brzdit rozvoj EU

Sorosova nadace zničila SSSR a usiluje brzdit rozvoj EU

George Soros je americký multimiliardář a finančník, který zbohatl na základě měnových spekulací. V minulosti podporoval disidenty v SSSR a dnes je propagátorem masové migrace.

Podpora disidentů v SSSR

George Soros podporoval disidenty a od roku 1979 poskytoval 3 miliony dolarů ročně polskému hnutí Solidarita, Charta 77 v Československu a Andreji Sacharovovi v SSSR. Charta 77 byla neformální československou občanskou iniciativou, která kritizovala „politickou a státní moc“ za nedodržování lidských a občanských práv, která působila v letech 1977 až 1992.

V období 1980 až 1989 bylo prostřednictvím Nadace Charty vyplaceno kolem 376 tisíc US dolarů na činnost Charty 77 v Československu a kolem 1,341 milionu US dolarů pro osobní potřebu vedoucích členů Charty. Na osobní konta v zahraničí byla vedoucím osobám Charty převedena částka 6 milionů US dolarů.

Místopředseda KSČM Josef Skála uvedl zajímavý postřeh ohledně Sorosovy nadace. Informoval o tom, že v pobočce Sorosovy nadace v Moskvě šéfovala Raisa Gorbačovová už někdy v roce 1987. Jedná se tedy o manželku Michala Gorbačova, který přivodil rozpad ruského impéria a následnou bídu místních obyvatel v 90. letech 20. století.  

Podpora migrační politiky v EU

Uniklé dokumenty z nadace Open Society Foundation (OSF) odhalily, že tato organizace utratila 6 milionů dolarů na ovlivnění voleb do Europarlamentu 2014. Jedním z projektů, který OSF financuje je „Boj proti politické islamofobii,“ který spolupracuje s mešitami, aby podporoval účast muslimů u voleb.

Není vůbec náhodou, že Viktor Orbán během evropské migrační krize v říjnu 2015 obvinil Sorose, že patří k aktivistům kteří se snaží podporou masové migrace z Blízkého východu podrývat evropské národní státy.

V říjnu 2016 se objevily informace z neziskových organizací o objemu 2500 emailů, které George Soros sponzoruje. Z těchto emailů, které se týkají období 2008 až 2016 vyšlo najevo, že se Sorosovy nadace snaží ovlivňovat veřejnost, a tím i politiku EU.


Reference:

Seznam poslanců Evropského parlamentu napojených na Sorose

http://blokprotiislamizaci.cz/seznam-poslancu-evropskeho-parlamentu-napojenych-na-sorose/

Informace o činnosti Sorose http://soros.dcleaks.com/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama