Mgr.Bc. Karel Světnička

Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • MS Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2017 8:14:33

Zima končí, skončí i Zima? (rektor Univerzity Karlovy)

Zima končí, skončí i Zima? (rektor Univerzity Karlovy)

Jak by Forman natočil příběh o špatnostnostech u dotací EU? V případě ROP severozápad padlo několik nepodmíněných trestů. Mohou totalitní zombie komunistická mafie zajistit v podobné věci beztrestnost rektoru UK Tomáši Zimovi?

 

Proč Miloš Forman? Před nedávnem oslavil své životní jubileum. Bylo to pár dnů před vzpomínkami na komunistický puč v roce 1948. Hodnocení Formanovy tvorby se věnovalo nespočet článků. Nějak ale nezaznělo, co v něm mohlo utvářet nejen tak silný cit pro lidská práva, ale i pro normální obyčejný život. Není třeba nic herecky hrát. Mnohem upřímnější jsou normální lidští neherci. Smysl a cit pro lidská práva u Miloše Formana je nespíše díky komunistům. Jako dobrý pozorovatel sám měl možnost poznat čeho všeho jsou komunističtí zločinci schopní. Proto jeho americká tvorba velice obrazně ukazuje proradnost, podlost a bezohlednost, které jsou řádění těchto zločinců (viz zákon o zločinech komunismu) vlastní.

Někteří, dosud slepí, by mohli tvrdit, že po roku 1989 by už Miloš Forman nenašel téma pro námět a scénař o komunistické zvůli a zločinné podlosti. Mýlil by se. Takových fabulací a příběhů by se dnes dalo napsat hodně. Třeba by scénař mohl popisovat..

Jak 17 letý vypočítavý fracek Tomáš Zima měl už ve svých 17 letech vstoupit do zločinné KSČ. Třeba mu imponovaly stovky komunisty zavražděných nebo tisíce zavřených. Sám přiznal, že to bylo i z prospěchu. Je jen divné, kdo a proč ho potřeboval protlačit do KSČ o rok dříve, než to povoloval zákon. I stávající členové KSČM (podle nich je jiná, než KSČ) jsou také překvapeni. Neodpověděli na dotaz, jestli mohl být nějaký tlak z KGB. Zimovo rozhlasové  (květen 2016) přiznání prospěchu z členství hned ukazuje úspěšná maturita rok po vstupu do KSČ? Byla úspěšná za aktivní spoluúčast na totalitních zločinech, nebo že se naučil? To by filmový příběh mohl naznačit. Dal ší střih a blok by mohl být ukázkou fanatického aktivismu mladého komunistického aparátčíka Zimy ve fakultní organizaci KSČ během studia medicíny na UK.

Následná vědecká činnost snad měla pomoci pozapomenout na jeho totalitní komunistický aktivismus. jenže znalým zůstalo na paměti. Na podzim 2013 se MUDr. prof. Tomáš Zima dočkal úspěchu svého, mediálně přiznaného, kariéristického pachtění. Kandidoval na místo rektora Univerzity Karlovy.
Jiná lékařka, předsedkyně Konfederace politických vězňů (dále jen KPV) MUDr. Naděžda Kavalírová (nezaprodala se komunistickým zločincům, tak by asi neměla šanci s podobnou kandidaturou) dobře znalá situace, řekla: "To je absolutně nepřijatelné, s tím se nemůžeme vyrovnat, nemůžeme podporovat kandidaturu bývalých komunistů. Tato země se s minulostí nevyrovnala, proto jsou tu pořád tyhle hrátky. Oni nám zkoušejí namluvit, že se nic nestalo. Že byli v partaji, profitovali z toho a teď mohou dál pokračovat ve slibné kariéře," Obávala se, že v čele univerzity usedne bývalý komunista, vyšle negativní signál i směrem ke studentům. Jak je možné, že j eště 24 let po pádu totalitního režimu o studentech stále rozhodují kreatury dříve fanaticky podporující zločinný komunistický režim? Nebylo by to podobné, když by Hitler v případě přežití války nastoupil za 24 let size="11pt"po jejím konci size="11pt"do čela nějaké vzdělávací instituce?
Takový dramatický prvek scénáře filmu by Miloš Forman jistě  zpracovat size="11pt"uměl size="11pt".

Proč k námětu pro film připomínka slov předsedkyně KPV? Jiný člen KPV si všiml, že na jedné straně jsou na mnoho let ve velkém  do vězení zavíráni lidé špatně nakládající s financemi z Evropské unie v ROP severozápad nebo je neustále připomínáno Čapí hnízdo Andreje Babiše. Vedle toho si vůbec nikdo nevšímá, co se děle s miliony z prostředků Evropské unie na Univerzitě Karlově. Jakoby jméno Univerzity Karlovy mělo být imunitou pro beztrestnost. Na takové úrovni už nejde tvrdit, že jde o neznalost, ale o dokonalou rafinovanost a mafiánství? Záhadně nikdo nic neřeší, věci se "cpou pod koberec" nebo padělají doklady? Rekonstrukce staveb za peníze EU z let 2013 - 2014 ještě stále není dokončena. Záhadně nikdo není pohnán k zodpovědnosti. Poprvé na to písemně upozornil člen KPV už v listopadu 2016. Dokument o tom došel na širší odpovědné grémium. A hle, také tam se vyskytuje jeden Zima ve spoustě studentských aktivitách. Určitě je to JENOM shoda jmen. Pochopitelně dokument o finančních podivnostech kolem peněz z EU nebyl správně zapracován, ale našla se aktivistická studentka psychologie Karolína Janků z Prostějova - poslušně slíbila dokument předělat. Jen úplnou náhodou je projednáváno trestní oznámení na ni - vybírala od studentů peníze bez toho, aby jim vydala příjmové doklady. Bude za svoji poslušnost odměněna? Zpronevěra šetřena nebude?

To už příběh přehlíží pronásledování zahraničních studentů ignorováním předpisů. Jsou tu za Evropské peníze. Amatérismus a podvody s krytím tohoto pronásledování by mohlo možná být skrytou xenofobií a rasismem? Nebo jen Zimova vzpomínka na fanatické komunistické odsuzování všeho imperialistického a západního, co je sem posíláno z štvavých kapitalistických centrál?

Tak by se dalo pokračovat.. Jen chybí ve scénáři portrét toho, kdo výrazně této mafii proti studentům a hlavně proti onomu upozorňujícímu členu Konfederace politických vězňů fanaticky zasahuje s aktivní podporou od rektora Zimy. Ten si totiž ve spolupráci s vystudovaným odborníkem na pařezy (asi má takový názor na studenty) Jiřím Macounem (z Lubné) specialistku na pronásledování politických vězňů PaedDr. Jitku Čádovou (za svobodna Jánoškovou).  Ta měla být do roku 1989  komunistickou politickou vychovatelkou ve věznici ve Všehrdech. Filmový divák si zde může živě představit čím vším by tam chlapy obšťastňovala. Kontakty s různými totalitními strukturami ji zajistily, že nebyla nijak stíhána za zmizení několikaletého účetnictví obce Nezabylice. A k její činnost na gymnáziu v Mostě se také brzy dostaneme. Pak se ale záhadně objevila až na samém vrcholu Mediační a probační služby, kde byla "na hodinu" ukončena její činnost ministrem Pelikánem, který  k pravé příčině ukončení jejího ředitelování mlčí. Jenže během této činnosti pod hlavičkou Ministerstva spravedlnosti se poznala s mnoha soudci a státními zástupci. Nevzal si ji rektor Zima právě proto, aby mu pomohla svými kontakty, až se začnou šetřit rozkradené prostředky Evropské unie, které měly jít na rekonstrukce budov? Dramatičtější pro filmový příběh by bylo vyslání komunistické vězeňské politické vychovatelky Čadové na studenty Univerzity Karlovy - budoucí intelektuální elitu Českého národa. Považuje snad rektor studenty za kriminální živly?
Nyní je už dva měsíce Čádová řešena za přečin stalkingu (nebezpečného pronásledování) onoho člena Konfederace politických vězňů. Pochopitelně to dělá pod vedením Jiřího Macouna a rektora Zimy.
(Macoun se záhadně vyhnul odpovědi v dotazu k Čadové podle 106/1999 Sb: "Bylo mezi školeními i nějaké, které souvisí s nevhodností uspokojování svých osobních citově emočních, třeba i případně sexuálních, zájmů vůči osobám, jímž svým povoláním by měla sloužit (je jimi za to živena)?" Také Macoun deklaratorně ignoroval 2 rozhodnutí Nejvyššího správního soudu – že by sebejistota této mafie? Nebo je to na rady Zimy, který ignoruje zákonné žádosti o nahlédnutí do spisu?)

Totalitní zločinné kontakty fungují stále. U pracoviště Čadové údajně prý měl být nějaký deviant. Je zvláštní, že si ze všech pražských kolejí vybral zrovna tu s Čádovou. Byl to snad smluvně zaplacený herec? Nikdy nikoho nechytili. Přestal se objevovat poté, co Čádová zajistila namísto běžných vrátných speciální agenturu pověstného středočeského StBáka Bohumila Šváchy (krycí jméno Šach), původem kousek od bydliště Čádové. Co to bylo za významného StBáka ukazuje, že jeho spis byl hned v listopadu 1989 zničen - co tam muselo být špíny a zvěrstev, že musel tak rychle zmizet? Dočasně bývalý komunistický aparátčík Zima je d le scénáře za spolupráci s tímto StBákem pochopitelně velice rád - ovšem za peníze určené na vzdělávání studentů.

Tak by se filmový příběh mohl dál a dál rozvíjet. jen nelze určit, jestli by byl jenom na běžné promítání nebo by jej rád užil i zrovna probíhající filmový festival Jeden svět - o lidských právech a různých zvěrstvech diktátorů a jiných zločinců.

Na závěr snad patří - osoby a obsazení filmového námětu jsou smýšlené a podobnost je čistě náhodná... Tedy jestli některý orgán živený našimi daněmi dostane odvahu proti mafii, a bude chtít něco vyšetřovat. Buď nebude mít z té mafie strach nebo není podplacený - stále se nezjistilo, kdo všechno z naší justice dostal zlaté slitky rozdávané ředitelem tiskárny cenin a kolků.

Akademický senát Univerzity Karlovy má pravomoc navrhnout odvolání rektora, nechat provést kontrolu a najít na místo rektora někoho bez komunistického fanatismu. Od roku 1991 bylo přijato hodně nových komunismem nezkompromitovaných studentů, ze kterých už jistě může být hodně odborně i morálně kvalitních rektorů..

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama