RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2011 16:55:26

Odpověď tazatelce Vlastičce ze 17.6.2011 na dotaz Kde jsou?

Odpověď tazatelce Vlastičce ze 17.6.2011 na dotaz Kde jsou?

Napsal jste hezký článek o včerejší stávce, docela by mně zajímalo, co by muselo naše lidi pohnout k tomu, aby do té stávky šli všichni, kdo brblají, jsou nespokojení (hlavně v hospodě a doma).

Vážená Vlastičko, díky za hodnocení článku a rovnou k dotazu, který si v poslední době kladu sám velice často. Zaručený recept či jednoduchý návod určitě není. Přesto si myslím, že na zmírnění apatie a zapojení občanů do dění v ČR se musí více podílet tzv. levicové politické strany. Tedy ČSSD a KSČM, jenže obě se vysilují v bojích o tzv. hegemonii na levici, nedokážou srozumitelným způsobem vysvětlovat své představy na řešení problémů, které kritizují, natož pro ně lidi získávat. Nespokojeným lidem těžko vytýkat jejich apatii a malou angažovanost či  např. neúčast na stávkách. Chybí jejich motivace, mezi lidi je třeba chodit, mluvit s nimi, naslouchat jim a hlavně je respektovat. Teď nemám na mysli jen plané exhibice pánů Hašků, Sobotků, Foldynů, Škromachů aj. na Facebooku, tvářit se prolidově, kázat vodu a pít stejně jako pravicoví politici víno...podobně je to o odborářských bossech. Myslet si, že budu čím obhroublejší v mluvě více lidovější a zajímavější, tak to je dost veliký omyl. Jistě to asi stačí na zvládnutí pozornosti na demonstraci, při stávce, abych účastníky podpořil v jejich naštvanosti a zneužil ji v prospěch organizátorů, ale nemůže to být trvalejší návod a již vůbec ne vize. Jinak do stávky asi nikdy všichni nepůjdou, ani ti tzv. naštvaní a u piva či doma brblající, ale jen ti, které dokáží odboráři a politiici získat a nabídnutou alternativou na řešení problémů. Hezký den, s pozdravem V. Balín

P.P.: příště se ptejte přímo v rubrice dotazy nebo v diskusi pod článkem, reakce bude rychlejší a především snažší...:-))

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama