RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2011 15:33:52

Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni….

Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni….

....ševci neuměli „vojančit“, ale uměli dělat boty. Měli svou odbornost a vojnu vyhráli. Jakou odbornost má tajemník prezidenta L. Jakl ve vztahu nejen ke kritizované profesorce V. Dvořákové?

Je tristní skutečností, že politická kultura české politické scény se nachází na historicky nejnižším stupni možného hodnocení kvality a úrovně. A snad že na tom jsou mnohem lépe i české pohádky, nacházejí někteří hráči i statisté této politické scény inspiraci pro své komentáře zřejmě právě v českém pohádkovém archivu. Kdo by neznal např. pohádku Václava Čtvrtka „Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni“. Asi ji zná a nechal se jí inspirovat tajemník prezidenta ČR pan Ladislav Jakl, když prostřednictvím vyjádření pro e.Portál.cz „šlehl bičíkem“ po politoložce Vladimíře Dvořákové, vedoucí Katedry politologie Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze a předsedkyni Akreditační komise ČR. Prostě zvedl zatím „konspirační vojnu“ pro prý její červenou sukni?

Co tajemníkovi nebo snad přímo prezidentovi ČR najednou na vystupování a komentářích paní profesorky v médiích vadí? Když tvrdě a principiálně zasáhla za Akreditační komisi ČR vůči nekalým praktikám v získávání akademického vzdělání, resp. udělování akademických hodností na Fakultě práva ZČU v Plzni byla i na Hradě hodnocena pozitivně, podobně jako v jiných aktivitách a komentářích pro média. Ovšem do doby než se zřejmě dotkla „majestátu Klausova hradu“. Přitom komentáře, které se nelíbí, nejsou nějak neobjektivní ani dryáčnické a k pozici prezidenta V. Klause v anketách jeho kolísající popularity jen konstatační – „….za poklesem prezidentovy důvěry mohou být i Jaklovy názory… Lidé navíc nerozumí tomu, jakou hraje hru s Věcmi veřejnými, proč nepřijímá demise…. Ublížit mu mohou také názory jeho blízkých podřízených - Petra Hájka a Ladislava Jakla, …..Může to být i kauza Bátora, která hodně lidem leží v žaludku. Bátora je krajně pravicový člověk, který publikuje na podobných webech, jež jsou na hraně až českého Gajdovského fašismu. A svou roli určitě sehrály i spory prezidenta s Ústavním soudem a jakási neúcta k právu…"

A tu máš čerte kropáč, tajemník prezidenta V. Jakl se pustil do profesorky kvůli její údajné minulosti a údajnému členství v KSČ. Poskytl v tomto smyslu informace, žaloval e.Portálu.cz: „Paní učitelko, Vladimíra nám rozbíjí bábovičky.“

Jako každému z nás, určitě i profesorce V. Dvořákové by se mohlo leccos vyčítat a kritizovat, ale proč tak činit oním vyčpělým a přežitým, ovšem klasicky českým způsobem upozorňování na minulost, kterou konečně má také každý z nás nějakou. Nehledě na to, že ještě nedávno sám prezident V. Klaus zlehčoval vhodnost projevů antikomunismu a jejich vytahování, vždy, když se neví kudy kam v řešení problémů. Před pár dny se pohoršoval na svých narozeninách nad tím, že se nechtěl dožít společnosti, v níž se odposlouchává, špehuje. Zřejmě pomlouvání a účelové dehonestace nehodících se osob jsou pro hradní pány a jejich pomocníky povoleny.

Při čtení „stěžovatelsko-donašečské“ supliky a mediálního komentáře jsem si u provedeného výčtu studijních, vědeckých i profesních aktivit profesorky V. Dvořákové jen povzdechl, kéž by se tak bohatými údaji, zejména studijní a vědecké praxe mohl pochlubit „informátor“ Jakl.

Jediné, co by se snad dalo paní profesorce vytknout by bylo, že na údajné oslovení ze strany e.Portálu, zda byla před listopadem členkou KSČ, prý nereagovala. Myslím si, že pro soudného člověka je naprosto jedno, když by odpověď zněla ano nebo ne. Co však není jedno, jakými lidmi je obklopen prezident ČR. A to bez ohledu na jejich politickou příslušnost před listopadem či po listopadu.  

A douška na závěr – ševci neuměli „vojančit“, ale uměli dělat boty. Měli svou odbornost a vojnu vyhráli. Jakou odbornost má tajemník prezidenta L. Jakl ve vztahu nejen ke kritizované profesorce V. Dvořákové?

Vlastimil Balín, Most   

<a href="http://eportal.parlamentnilisty.cz/PrintArticle/3575-jakl-prolomil-mlceni-o-politolozce-dvorakove-soudruzka-a-marxistka.aspx">Jakl prolomil mlčení o politoložce Dvořákové: Soudružka a marxistka</a>

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama