Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2017 16:20:20

Česká Lípa navrhla kandidáta do představenstva SVS a.s.

Česká Lípa navrhla kandidáta do představenstva SVS a.s.

Město Česká Lípa nominovalo svého zástupce do představenstva firmy Severočeská vodárenská společnost a.s., protože chce, aby zájmy občanů byly výrazně více hájeny.

Zastupitelé města včera schválili Petra Skokana jako kandidáta na člena představenstva za Hanu Moudrou, které v červnu končí čtyřleté funkční období.

V roce 2016 proinvestovala SVS a.s. v okrese Česká Lípa 158 mil. Kč. V roce 2017 to bude 108 mil. Kč, ale jen jedna stavba v České Lípě, a to rekonstrukce vodovodu v ul. B. Němcové. „Pro město Česká Lípa je např. prioritou rekonstrukce vodovodního řadu na sídlišti Sever, kde už několik let každý rok praská potrubí. Rekonstrukci město požaduje od ledna 2015, přesto ji má SVS a.s. v plánu až na rok 2018. Vzhledem k tomu, kolik občané za vodu platí, je takový termín neúnosný. Proto chceme mít v představenstvu někoho, kdo bude mít o potřeby našeho regionu větší zájem,“ uvádí starostka Romana Žatecká. 

Petr Skokan, zastupitel města Česká Lípa, zastupoval města a obce v SVS a.s. více než 12 let, a to v letech 2001 až 2013. Za dobu jeho působení v představenstvu této firmy se vystavěly vodovody, kanalizace, čistírny, vodárny a úpravny vod na mnoha místech našeho regionu, mimo jiné i čistička odpadních vod v České Lípě. Komunální odpadní vody ve městě jsou tak čištěny podle přísných požadavků Evropské unie.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama