Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2017 14:23:34

Nová pamětní medaile České Lípy

Nová pamětní medaile České Lípy

Mimořádnou emisi pamětních medailí k letošnímu 680. výročí první doložené písemné zmínky o městě Česká Lípa vydala českolipská radnice.

 Několik kusů její tombakové verze je od července také v prodeji Městského informačního centra na českolipském náměstí, kde si ji patrioti, sběratelé či turisté mohou zakoupit za 500,- Kč.

Na lícové straně je vyobrazena radnice podobně jako na pamětní medaili, kterou již vloni vydalo město ve spolupráci s divadelním spolkem Jirásek u příležitosti jeho 95. výročí. Nový motiv je však na rubové straně. Tam autor předlohy, kterým je akademický sochař Vladimír Oppl patřící k nejvýznamnějším českým medailérům, využil jako tematický námět historickou pečeť města.

„Naše město má bohatou a pestrou minulost a letošní výročí patří k významnému historickému datu České Lípy. Je proto na místě si ho připomenout také pamětní medailí. Těší mne, že na jejím ztvárnění se podílel jeden z nejznámějších českých medailérů, který je mimochodem autorem všem dobře známé mince – dvacetikoruny,“ prozrazuje starostka Romana Žatecká.

Mezi prvními, kdo v tuto chvíli novou pamětní medaili již vlastní, jsou partnerská města, jejichž zástupcům ji vedení českolipské radnice věnovalo při jejich nedávné návštěvě městských slavností.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama