Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2017 7:23:33

Zapomnětlivost nebo záměr?

Zapomnětlivost nebo záměr?

Hnutí ANO se neustále ohání dodržováním zákonů, samo má ale se zákony problém.

 Nic nevím, nic neznám, nic jsem nepodepsal. I tak se dá charakterizovat vyjádření exministra financí Babiše ke kauze brněnského podnikatele Davida Rusňáka. Rusňák hnutí ANO sponzoroval v údajné hodnotě 1,1 milionu korun. Přes často proklamované dodržování zákonů se ve výroční zprávě hnutí tato suma neobjevila. Podle Babiše se jedná pouze o chybu, kdy v tom zmatku nedošlo k podepsání smlouvy. Je třeba říct, že předseda hnutí ANO vyzval k vrácení daru. Rusňák si to však rozhodně nepřeje. Konečně proč, když v Brně vliv získali i lidé z jeho okolí.

Není se ani co divit, že veřejnost vnímá Davida Rusňáka jako šedou eminenci ANO. Z hnutí po této aféře vystoupil. Jen dodnes nevíme, jak to dopadne s reklamními předměty, které byly rozdány v Jihomoravském kraji v celkové hodnotě 1,1 milionu korun. Těžko budou obdarovaní trička, pastelky a další vracet. A tak není nikomu z nás jasné, jak chce Babiš tento dar vrátit, notabene, když primátor Brna Vokřál v tomto nevidí žádný problém.

Emil Pernica, kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR za Jihomoravský kraj a předseda OV KSČM Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama