Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2017 21:10:00

Čas polorozpadu

Čas polorozpadu

V ČSSD pokračují hádanice. Zatím se nepodařilo spolehlivě uzavřít problém jihočeské kandidátky ČSSD, kdy někteří členové kandidující na této kandidátce vč. designovaného lídra postupně rezignují.

Poslední, kdo na protest proti vyřazení Jiřího Zimoly protestoval, je hejtmanka Stránská. Samozřejmě odchod populární a pracovité hejtmanky z kandidátky ČSSD pro sněmovní volby je pro tuto stranu velmi nepříjemný. A odchody čelných funkcionářů ČSSD v Jihočeském kraji jsou důležitou a bohužel negativní informací pro voliče.

Nyní něco podobného začíná také v pražské stranické organizaci ČSSD, kdy část obvodních představitelů ČSSD podala protest proti způsobu sestavení pražské stranické kandidátky. V čem mají nesporně tito lidé pravdu, je to, že vyplňování volebních lístků členy strany, kteří se zúčastnili pražského stranického referenda, bylo takové, že významná část hlasovacích lístků byla neplatná.

Volit lídra a současně uspořádávat pořadí kandidátů preferenčními hlasy bylo pro velkou část hlasujících prostě úkolem nad jejich síly. Je otázka, zda nemohl být zvolen rozumnější hlasovací model. Ať je to jak chce, část obvodních představitelů ČSSD se s protestem proti této kandidátce obrátila na správní soud. A může být úspěšná. To je samozřejmé – tyto dva spory ve dvou krajských organizacích ČSSD – že budou negativně působit na volební výsledek ČSSD ve sněmovních volbách v říjnu tohoto roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama