Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2017 18:58:00

Jako vždy lžete, obelháváte a podvádíte

Jako vždy lžete, obelháváte a podvádíte

Interpelace poslance Tomio Okamury na předsedu vlády Bohuslava Sobotku ve věci rezoluce Evropského parlamentu na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 7.

Vážený pane premiére, dne 29. 4. 2015 přijal Evropský parlament rezoluci ve věci současné uprchlické krize. Součástí rezoluce je v bodě 8. požadavek: Evropský parlament vyzývá Evropskou komisi, aby zavedla závazné kvóty k rozdělování žadatelů o azyl mezi všechny členské státy. Všichni vaši europoslanci, tedy poslanci za ČSSD, hlasovali pro zavedení kvot. Konkrétně to byli: Jan Keller, Olga Sehnalová, Pavel Poc, Miroslav Poche. A vy jste nám poté, co se lidé začali bouřit proti obsazování Evropy muslimskými kolonisty z Afriky a Blízkého Východu, začal lživě tvrdit, že česká vláda a ČSSD je proti kvotám.

Dám další případ. Dne 18. května 2017 přijal Evropský parlament další usnesení, ve kterém členské státy vyzývá k dalšímu přijímání uprchlíků ze Sýrie, a to za situace, kdy se česká vláda pod hrozbou sankcí na oko brání přijetí migrantů podle kvot. V tomto usnesení Evropského parlamentu se píše: Vyzývá členské státy Evropské unie, aby projevily větší odhodlání při sdílení odpovědnosti a umožnily uprchlíkům, kteří utíkají z válečných oblastí v Sýrii, nalézt ochranu za hranicemi bezprostředně sousedícího regionu, a to i prostřednictvím programu přesídlování a přijímání uprchlíků, neboli kvot. Jinými slovy, poslanci, kteří hlasovali pro, chtějí, aby si Česká republika převzala více uprchlíků ze Sýrie. Pro usnesení hlasovali opět poslanci hnutí ANO, KDU-ČSL, TOP 09, Starostů a Nezávislých i poslanci ČSSD a zradili tak občany. Konkrétně to byli poslanci: Telička, Ježek, Charanzová, Dlabajová za hnutí ANO, Zdechovský, Šojdrová, Svoboda za KDU-ČSL, Štětina, Niedermayer za TOP 09, Polčák STAN, Poc a Poche ČSSD.

Umíte, pane premiére, nějak vysvětlit rozpor mezi tím, co nám tady v republice falešně a lživě tvrdíte, a tím, co ve skutečnosti v Bruselu vaše vláda prosazuje? Proč obelháváte občany? Já ten důvod znám, jako vždy lžete, obelháváte a podvádíte občany před volbami. To je jediný důvod. Vaši poslanci hlasují pro kvoty a vy tady občany před volbami obelháváte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama