Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2024 12:34:19 - guffi

zemědělství

Mluvíte o likvidaci našeho zemědělství. Ale jak vysvětlíte, že zisky zemědělců rostou? Mě přijde, že si stěžují neoprávněně. Jediný, kdo tady trpí, jsme my, a to kvůli vysokým cenám potravin. A podle mě jsou na vině i zemědělci nebo to vidíte jinak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

41eva, Jan Cidrych, Sascha, Josef Hašek, tomsik1, Pafik, jariel231, josefmost, zipo, sroule, Zdenička

Odpověď

29.02.2024 15:40:08 - Tomio Okamura
Hezký den,zisky rostou některým zemědělcům a to těm, kteří se umí přizpůsobit dotačním titulům. Dotace ovšem pokřivují trh . Zemědělci (ale třeba i sadaři atd) díky tomu nepěstují a nechovají to, co potřebujeme k zachování potravinové soběstačnosti - tedy potravinové bezpečnosti, ale to co vynáší nejvíc na dotacích. 
Takže tu máme potom třeba lány řepky nebo jiných plodin na biopaliva a chybí nám brambory nebo jablka. To samé platí o živočišné produkci - kdy vše podléhá výkyvům. Dokonce platíme zemědělcům za to, že na půdě nepracují. Takže tu máme i spekulanty kteří nakupují půdu čistě jen proto, aby ji nechali ležet ladem a brali dotace. To je skutečně systémové ničení českého zemědělství, kdy cílem je dosáhnout co nejvyšší závislosti na dovozech ze západu, ale dnes i z Ukrajiny - protože velkou část ukrajinské produkce už dnes ovládají západní a americké firmy.