Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2017 14:45:04

Pokud to takto půjde dál, můžeme o celou architekturu tohoto skvostu přijít

Pokud to takto půjde dál, můžeme o celou architekturu tohoto skvostu přijít

TOP 09 na Facebooku k situaci okolo hotelu Thermal

Hotel Thermal navrhla česká architektka Věra Machoninová se svým manželem v 60. a 70. letech minulého století. Hotel ukázal světu, že Československo nepatří jen do zaškatulkované východní Evropy, že má na víc. A opravdu, zahraniční recenze z filmového festivalu často velebily samotný hotel víc než jednotlivé filmy.

Dnes Thermal patří státu. Původní interiéry jsou ve většině případů pryč, plány na rekonstrukci nemají svého architekta, ministerstvo kultury hotel za památku přes doporučení odborníků neuznalo. Slavný bazén zase chtělo ministerstvo financí prodat šejkům. Neprodalo ho, bazén se zničil a na jeho rekonstrukci můžeme čekat i pět let.

Pokud to takto půjde dál, můžeme o celou architekturu tohoto skvostu přijít. „Ano, tohle je to 'nekecáme, makáme', ale všechno tímto způsobem zkazíme. Bohužel se to netýká jenom Thermalu. Tohle musíme změnit,“ říká jasně Miroslav Kalousek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama