Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2017 17:34:00

Praha 2 vítá zákaz segwayů na celém svém území

Praha 2 vítá zákaz segwayů na celém svém území

Dnes měli pražští radní projednat návrh vyhlášky, která rozšíří zákaz pohybu vozítek segway. Nově by jízda na nich neměla být povolena například na celém území Prahy 2.

 „Obecně nemám plošné zákazy ráda, ale tuto ochranu chodců v naší městské části vítám. Počet vozítek segway u nás vzrostl opravdu neúnosně poté, co musely zmizet z historického centra Prahy, a jejich uživatelé se chovali velmi bezohledně,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Místostarosta pro oblast dopravy Jan Korseska dodal, že Praha 2 sama zavedla zákaz segwayů v národní kulturní památce Vyšehrad, a to už v létě 2015. „To, že se po novele legislativy a po prvním omezení stanoveném vyhláškou hlavního města segwaye přesunou z Prahy 1 do ulic Prahy 2, bylo jasné. A naši občané si opravdu velmi stěžovali. Proto jsme magistrát požádali o rozšíření zákazové zóny,“ připomněl Korseska.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama