Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2017 18:46:12

Ne všechny dovozy potravin jsou dobré

 Ne všechny dovozy potravin jsou dobré

Otevřená Evropa také přináší rizika v rámci dovozů potravin a s tím i nutnost zvýšené opatrnosti v rámci hrozby, která děsí západní Evropu.

Kontaminovaná vejce docestovala i do České republiky. Na českém trhu jsou stahovány žloutkové věnečky. Dorazilo k nám podle informací přes sedm tun zdravotně závadných vaječných produktů. Státní veterinární správa v rámci toxických vajec udělala patřičná opatření. Tato vejce totiž obsahují prostředek na hubení hmyzu, fipronil. Tento preparát může poškodit u člověka a zvláště dětí játra nebo ledviny. Lékaři tvrdí, že se není čeho obávat. Tak doufejme, že mají pravdu. Problém, který k nám přišel z Belgie a Nizozemska, se vlastně rozšířil po celé Evropě. A nemusí se jednat pouze o to, že některou z potravin zkonzumujeme doma, ale při cestách do zahraničí se toto nebezpečí ještě zvyšuje. Naštěstí je naše republika ze ¾ v produkci vajec soběstačná. Už jsme si zažili špatné potraviny dovážené z Polska, dovozy drůbeže obsahující salmonelu, anebo také dovozy vepřového masa, jež nesplňovalo naše normy. Otázka zní, zda by nebylo lepší a méně nebezpečné posílit české potravináře a zemědělce, nežli preferovat dovozy ze zahraničí. Z domácí produkce potravin nám takovéto problémy nehrozí. Každý stát si chrání svoji produkci, a tak i naše zákony by měly směřovat k ochraně domácího trhu i ve vztahu k zahraničním řetězcům působících na našem území, jejichž specialitou je uplatnit na prodejních regálech minimum domácího zboží a preferovat dovozy ze zahraničí, což je jedno z nejhorších řešení, které nás mohlo potkat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama