Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2017 19:03:54

Proč jsem neodpověděl na anketu o sociálním bydlení

Proč jsem neodpověděl na anketu o sociálním bydlení

V rámci předvolebních diskusí připravila Iniciativa Platforma pro sociální bydlení anketu na téma zákona o sociálním bydlení.

Respondenty ankety byli kandidáti politických stran napříč politickým spektrem. Vážím si snahy a úsilí Platformy o zlepšení situace v oblasti bydlení v České republice, přesto jsem nemohl na anketní otázky odpovědět.

Jde mi především o věc a ne o to, jak se budou mé odpovědi vyjímat ve zveřejněných žebříčcích uvědomělých politiků. Nechci a nemůžu tak komplexní problematiku, jakou je sociální bydlení, vysvětlit pomocí dotazníkového šetření. Navíc bohužel otázky s nabídkou možných odpovědí nebyly formulovány zcela objektivně, nenabízely vyčerpávající spektrum možností odpovědí a postrádal jsem také odkazy na zdroje uváděných statistických dat.

Postoj KDU-ČSL k otázce bydlení je konzistentní a jasný. Zákon o sociálním bydlení cílí na ty, kteří potřebují nejen bydlení, ale především pomoc v podobě sociální práce. Je ale také nutné učinit zásadní kroky pro řešení bydlení mladých rodin a seniorů, kteří žádnou další pomoc nepotřebují, a přesto nemohou dosáhnout na komerční bydlení. Pro ty je vhodné tzv. dostupné bydlení, které ale není nutné zakotvit v zákoně. 

Věřím, že když si přečte vysvětlení našeho postoje, pochopíte, proč jsme na anketu odpovědět nemohli.

Jan Bartošek
místopředseda KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama