Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2017 14:33:00

Občanská válka v České republice skončila

Občanská válka v České republice skončila

Projev prezidenta republiky při přijetí členů diplomatického sboru

Dobré odpoledne, vážené velvyslankyně a velvyslanci, dámy a pánové, excelence,

občanská válka v České republice skončila.

Jak víte, v každé demokratické společnosti je předvolební kampaň jistou formou občanské války. U nás ale netekla krev, možná jen slzy některých volebních poražených. I tak ale pevně věřím, že v české vnitřní i zahraniční politice nenastanou žádné výrazné změny. Velmi pravděpodobně se bývalý ministr financí stane novým předsedou vlády. To je vše.

Buďte však připraveni, že diskuze a vyjednávání o budoucí vládě nějakou dobu potrvají. Například v Belgii trvaly dva roky. A během této doby belgická ekonomika vzkvétala a prospívala.

Jak jistě víte, i Česká republika prospívá a vzkvétá. Máme nejnižší nezaměstnanost, a co více, nejnižší podíl relativní chudoby v Evropské unii. Bohužel se však jedná pouze o chudobu relativní. Bohudíky je v rychlosti růstu česká ekonomika dobrá, kolem čtyř procent, a Česká republika se stala šestou nejbezpečnější zemí na celém světě, je dokonce bezpečnější než Švýcarsko. Jsem přesvědčen, že se zde musíte cítit v bezpečí, žádné teroristické útoky, krásné ženy a muži, jako třeba já, a tak dále.

Česká republika je zemí, kde můžete být šťastni. Přeji Vám příjemný pobyt v Praze, štěstí, prosperitu a pěkný zbytek dne.

Děkuji Vám za pozornost. Pár slov závěrem, tohle je má hůl, tohle je má židle a tohle jsou mé bolavé nohy. Prosím, nezapomeňte, že sice, a musím se za to omluvit, zde mezi Vámi sedím, ale politika se dělá hlavou nikoliv nohama.

Děkuji Vám za pozornost. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama