Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2017 20:42:00

Tady pan Bartošek z KDU-ČSL a jeho kolegové řekli, že si s námi ani nesednou

Tady pan Bartošek z KDU-ČSL a jeho kolegové řekli, že si s námi ani nesednou

Projev na 2. schůzi Poslanecké sněmovny dne 28. 11. 2017

Vážené dámy a pánové, chtěl bych tady jenom doplnit předpředřečníka, našeho poslance a předsedu poslaneckého klubu Radima Fialu. My jsme vyzvali po volbách, že se rádi budeme bavit s každou politickou stranou o prosazování našeho volebního programu.

Tady pan Bartošek z KDU-ČSL, resp. možná kolegové řekli, že si s námi ani nechtějí sednout ke stolu. Odmítli si sednout s námi ke stolu. To znamená, s vámi se tím pádem nedalo na ničem domluvit. Vy se odmítáte s námi bavit. Tak samozřejmě my jsme rádi, že na prosazování našeho politického programu, pro který nás volilo 540 tisíc občanů České republiky, že jsou nějaké strany, které se s námi baví a pomůžou nám, mluvím za SPD, vytvořit takové podmínky, abychom náš program mohli co nejlépe prosazovat. O nic jiného nejde.

Já vám říkám, že jestli se s námi budete chtít bavit a sednout si ke stolu, pojďme se bavit. My se budeme rádi bavit s každým. Ale vy jste to odmítli. A ještě nás častujete velice pejorativními řekl bych nějakými přízvisky. A prostě takhle si dělejte, co chcete. Já vám do vaší politiky nemluvím. Ale znova říkám, rádi si sedneme s každým, kdo má zájem se bavit o prosazování našeho politického programu, o tom, kde můžeme dělat nějaké programové průsečíky, kde můžeme udělat programové kompromisy, protože nás je tady skutečně jenom 22. Potvrzuji slova, co tady padala snad od někoho. Třeba nás za SPD je 22, měli jsme něco přes 10 %. My víme, že se musíme bavit s ostatními demokraticky zvolenými stranami, jak rozdali voliči politické karty ve volbách. Vy to neuznáváte. Vy si myslíte, že některá strana je více legitimní, některá méně legitimní. My tyto názory odmítáme. My si myslíme, že jsou legitimní všechny strany v této Poslanecké sněmovně, i ta vaše, protože to tak rozhodli prostě občané ve volbách. A před Ústavou jsou si všichni občané rovni v právech i povinnostech. My to ctíme. Vy možná na to máte jiný názor, ale já nebudu mluvit za vás, nebudu váš mluvčí.

Také tady souhlasím s panem předsedou Stanjurou prostřednictvím pana předsedajícího, že já mám také celou řadu samozvaných mluvčích z řad různých médií a podobně. Dělají to neplaceně. Takže ono těžko na to mají vliv. Každé ráno se dovídám, co Okamura řekl. Samozřejmě že jsem to neřekl. A další komentátoři to dovysvětlují na ČT24, aniž by se kdykoli mě samotného zeptali na můj názor. Trošku tristní je, že ani já neznám ani jména těch svých samozvaných mluvčích. V podstatě to na mě vždycky vyskočí z monitoringu.

Ale chci říct jenom jednu věc a znova zopakuji, kdo se bude chtít s námi bavit o našem programu, jestli vy se chcete bavit o vašem programu s námi o podpoře, rádi si na to taky sedneme. Velice rádi si na to sedneme. A to bych chtěl prostě zopakovat. Takže tady není nějaká hlasovací koalice. My se rádi budeme bavit s každým, kdo se bude chtít bavit s námi také vzájemně o politických programech. Myslím, že je to rozumné, protože občané chtějí, abychom začali co nejvíce pracovat. Proto jsme od začátku odmítali obstrukce, odmítali jsme blokování schůze Sněmovny. Už se těšíme na projednávání státního rozpočtu, abychom třeba mohli přidat potřebným občanům v České republice. My to za SPD v programu máme. My jsme neměli v programu obstrukce a zdržování práce Sněmovny. A plníme program. A to je vše.

Takže děkuji a těším se na spolupráci se všemi ostatními politickými stranami, pakliže o to vy sami budete mít zájem. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama