ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2018 9:45:00

Vláda nemaká, ale spí

Vláda nemaká, ale spí

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu výsledky práce vlády Andreje Babiše

 Ze všech stran slyšíme, jak česká vláda bez důvěry maká. Opak je však pravdou. Andrej Babiš promarnil tři měsíce svojí zarputilou snahou sestavit a vynutit si menšinovou vládu, která byla však od začátku odsouzena k neúspěchu.

Na toto vládní handrkování však doplácí lidé, firmy i samospráva. Tak například v případě GDPR, tedy nového unijního nařízení v oblasti ochrany osobních údajů. Doslova totiž zarmzla příprava českého implementačního zákona, který měl upřesnit působnost českého Úřadu pro ochranu osobních údajů, ale také např. výši maximální pokud za porušení tohoto nařízení.

A přitom nejde o málo. Nařízení nabude účinnosti již 25. května 2018 a na úrovni EU hrozí extrémní pokuty až 20 milionů Euro. Nechápu, proč vláda už dávno nepustila český zákon do legislativného procesu. S takovou ho budeme mít v EU snad úplně poslední. Už dávno ho mají Slováci i Němci. A my? Opět nic.

Žádný zákon, žádná pořádná metodika. Jen tisíce firem, obcí a dalších institucí dohání na poslední chvíli harmonizaci svých aktivit s touto zbytečnou byrokratickou normou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama