ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2018 22:00:00

Výjimky pro neziskovky

Výjimky pro neziskovky

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu výjimku z evropského nařízení GDPR o ochraně osobních údajů pro neziskové organizace

 Začínám mít pocit, že jsou to právě neziskové organizace, které nejvíce ovlivňují podobu především evropské legislativy. S velkým podivem jsem se dozvěděl, že si právě neziskové organizace vylobovaly poměrně zásadní výjimku z evropského nařízení GDPR o ochraně osobních údajů.

Totiž právě neziskové organizace mají paušální výjimku na to, že mohou shromažďovat také zvláštní osobní údaje, jako např údaje o náboženství, politické příslušnosti, sexuální orientaci, zdravotním stavu, apod. Ptám se proč?

Proč mají mít neziskovky takovou automatickou výjimku a třeba školy nebo zdravotnická zařízení nikoliv? A navíc údajně má vzniknout v každé členské zemi nová nezisková organizace, která bude zastupovat subjekty osobních údajů vůči správcům osobních údajů. Takže zase dobře vymyšlený tunel na peníze, nemyslíte?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama