ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2018 8:39:00

Dílny zpátky do škol

Dílny zpátky do škol

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti systémového řešení nedostatku především technicky orientovaných absolventů mnoha typu škol

 Říkám to společně s kolegy ze Strany soukromníků již několik let. Stát se vykašlal na systémové řešení nedostatku především technicky orientovaných absolventů mnoha typu škol. Firmám chybí zaměstnanci a nad tradičními řemesly se stahují černé mraky.

Potřebná změna není jen o nějaké ad hoc podpoře učebních oborů. Začít se musí již na základních školách. Vůbec nechápu, proč se ze základních škol vytratila pracovní výchova, proč se kluci neučí zatloukat hřebíky a nebudují si tak vztah k řemeslu a práci rukama. Vždyť dobří řemeslníci jsou dnes doslova placeni zlatem a i do budoucna budou mít řemeslníci o svou perspektivu dobře postaráno.

Proto je dobře, že se dlouhodobý tlak cechů začíná konečně projevovat. Po letech, kdy se ministerstvo školství spíš zabývalo zaváděním inkluze, jde o pozitivní změnu. Jen chci věřit tomu, že v tomto případě nejde jen o prázdné PR gesto vlády v demisi, ale že se co nejdříve projeví v legislativně nejen návrat pracovní výchovy na základní školy, ale také uzákonění tvz. mistrovských zkoušek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama