ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2018 11:42:00

Řepka už zase kvete

Řepka už zase kvete

Komentář k negativním vlivům pěstování řepky olejky

 Asi jste to už také zaznamenali. Na polích začíná opět kvést řepka! A tak nás opět čeká období, kdy mnohé z nás budou trápit alergické reakce, rozvíří se diskuse o škodlivosti této plodiny a souvisejících postřiků pro naši přírodu a také o tom, jaký devastační trend má pěstování řepky na naše zemědělství.

V této souvislosti mne zaujalo zajímavé statistické srovnání, podle kterého se osevní plocha řepky zvětšila oproti dobám první republiky o neuvěřitelných 98,5 procent. Zatímco ve dvacátých letech se vyskytovala na tisících hektarů, v posledních letech překračuje i 400 tisíc hektarů a ukrajuje třetí největší podíl osevní půdy za pšenicí a pícninami.

A pořád není vůle k tomu, jak zastavit tuto honbu za „žlutým morem“ a vrátit na naše pole např. brambory a jiné tradiční plodiny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama