RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2011 20:15:53

Tragediím lze zabránit odstraněním příčin

Tragediím lze zabránit odstraněním příčin

Upřímnou soustrast rodinám tragicky zahynulých českých hokejsitů....

Jako blesk z čistého nebe zřejmě nejen sportovní, ale celou veřejnost zasáhla zpráva o tragickém neštěstí poblíž ruské Jaroslavle, kde havarovalo krátce po startu letadlo s celým hokejovým mužstvem Lokomotiv Jaroslavle. Byli mezi nimi i tři čeští reprezentanti, mistři světa obránce Karel Rachůnek a útočníci Jan Marek a Josef Vašíček. Není v České republice zřejmě jediný člověk, který by nebyl v duchu s rodinami zahynulých hokejistů, není asi jediný, kdo by jim alespoň na dálku nevyslovil hlubokou soustrast a slova útěchy. Připojuji se k početným řadám lidí zasílajících v těchto chvílích pozůstalým úpřímnou soustrast.

Tato tragická událost by však neměla zastřít problém, který je v poslední době dost typický pro Rusko a  společnosti v něm podnikající v oblasti letecké dopravy. Zastaralý letecký park, stroje létající na hraně technické způsobilosti, šlendrián, nedisciplinovanost leteckého i pozemního obslužného personálu atd., to vše jsou skutečnosti mnohokráte kritizované řadou odborníků či jen těmi, kdo těchto služeb v Rusku či bývalých zemí Sovětského svazu využili.

Domnívám se, že po nezbytných dnech potřebných pro uctění památky zesnulých nejen tří českých občanů, hokejových mistrů světa, by měl hokejový svaz, příslušná státní místa požadovat důkladné vyšetření příčin neštěstí a vytvoření takových podmínek a záruk, aby se podboné tragické události v této zemi odstranily.

Vlastimil Balín, bývalý senátor, Most

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama