ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2018 12:17:00

Soudy mají a musí zůstat nezávislé

Soudy mají a musí zůstat nezávislé

Je naprosto nemyslitelné, abychom dovolili jakékoliv nabourání ústavou garantovaného oddělení moci soudní od moci zákonodárné či výkonné.

 Žádný ministr nesmí mít pravomoc vstupovat do soudních procesů, protože tím by došlo k jejich jednoznačné politizaci. Soudy mají a musí zůstat nezávislé.

Doporučoval bych poslancům, aby se místo těchto hloupých úvah zasadili o to, abychom konečně už něco udělali s právní džunglí, která zde dlouhé roky panuje.

Poslední vládní protagonisté totiž místo toho, aby zpřehlednili právní systém a vrátili do českých zákonů zdravý selský rozum, jdou zcela opačným směrem.

Zákony stále více komplikují a znepřehledňují, vymýšlí nové a nové regulace, anebo ještě utopičtější implementace evropských směrnic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama