ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2018 10:49:00

Pane premiére, nehrajte si na hrdinu

Pane premiére, nehrajte si na hrdinu

Měl bych vzkaz pro premiéra Andrej Babiš. Zahlédl jsem totiž středeční tiskovou konferenci vlády, na které se premiér rozčiloval, že neví, kam mizí 18 miliard ze státního rozpočtu, které jsou „maskovány“ jako dotace pro neziskové organizace.

 Pane premiére, máte v tom ale pěkný čurbes a hlavně neposloucháte. Už v roce 2016 jsem navrhoval, aby vláda zavedla registr dotací (více k tomu ZDE). A již na začátku roku 2017 jsem se pokoušel iniciovat novou legislativu, která by posílila transparentnost dotací pro neziskové organizace (více k tématu ZDE).

Vláda však šla zcela jinou cestou a prosadila třeba i to, že z občanského zákoníku zcela vypustila institut veřejné prospěšnosti, který mohl být alespoň částečným nástrojem, jak si posvítit na financování neziskovek a oddělit zrno od plev.

Takže pane premiére, nehrajte na hrdinu, promarnil jste více jak dva roky. A pozor na plagiátorství. Kopírovat a opisovat (třeba i nápady) se nemá a až příliš často se za to u vás odchází z vlády.

Tiskovou konferenci vlády můžete zhlédnout ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama