ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2011 14:58:54

Ředitele státních zkušebních ústavů potvrdí výběrová řízení

Ředitele státních zkušebních ústavů potvrdí výběrová řízení

Výsledek výběrových řízení by měl být známý do konce letošního roku.

Ředitele šesti státních zkušebních ústavů v jejich funkcích potvrdí výběrová řízení. Ministerstvo průmyslu a obchodu, které je ze zákona zakladatelem těchto ústavů, se výběrová řízení rozhodlo vypsat na základě srpnového rozhodnutí vlády, která potvrdila, že tyto ústavy dál zůstanou státními podniky.

"Považujeme za prvořadé potvrdit a zajistit kvalitní manažerské a odborné řízení těchto podniků pro nastávající období. Výběrová řízení tak buď ve svých funkcích potvrdí stávající ředitele, nebo v opodstatněných případech vyberou nové, kteří předloží kvalitnější vizi dalšího rozvoje," vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

Výběrová řízení Ministerstvo průmyslu a obchodu vypíše na obsazení ředitele každého ze šesti státních zkušebních ústavů. Bude se tak týkat Elektrotechnického zkušebního ústavu, Technického a zkušebního ústavu stavebního Praha, Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského, Strojírenského zkušebního ústavu, Textilního zkušebního ústavu a Fyzikálně technického zkušebního ústavu.

Ministerstvo průmyslu a obchodu původně zkušební ústavy připravovalo k privatizaci. Ta ale byla odložena vzhledem k propadu světové ekonomiky a z toho vyplývajícího snížení odhadované prodejní ceny. Na základě doporučení od jednotlivých resortů i tripartity vláda letos rozhodla zkušební ústavy ponechat v majetku státu.

"V klíčových oborech tak bude na dodržování českých i evropských norem dohlížet vždy alespoň jeden státní podnik. Díky svému nezávislému postavení bude zárukou dodržování pravidel," dodává ministr Kocourek.

Výsledek výběrových řízení na ředitele šesti státních podniků by měl být znám do konce letošního roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama