Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2018 20:04:00

Ve střetu zájmu nejsem, chovám se naprosto přesně podle zákona

Ve střetu zájmu nejsem, chovám se naprosto přesně podle zákona

Reakce na facebookovém profilu na zveřejněné informace o závěru Evropské komise o střetu zájmů

 Dovolte mi reagovat na zprávy, které od rána přinášejí média, že snad jsem ve střetu zájmů.

Zásadně to odmítám.

Ve střetu zájmu NEJSEM, chovám se NAPROSTO PŘESNĚ podle zákona, tak jak jej přijal Parlament České republiky a jak po mně český právní systém na základě zákona “Lex Babiš” vyžaduje.

Média citují neveřejnou analýzu právníků Evropské komise. Tu jsem ani neviděl, dozvídám se o ní z médií, kam bohužel, evidentně koordinovaně, utekla dřív, než jsem měl vůbec možnost se s ní seznámit já nebo moji právní zástupci.

Až Komise zveřejní oficiální vyjádření, prostudují a vyjádří se k němu čeští právníci.

S úryvky zprávy, které jsem viděl v médiích, asi jako spousta z vás, ale zásadně nesouhlasím a mám pro to jasné argumenty, které snad všichni chápete.

Svěřenské fondy neřídím ani neovládám, nemám na to ani čas, naplno se věnuji práci premiéra, často i 18 hodin denně, a každý, kdo se podívá, co všechno dělám, to pochopí.

Ještě bych doplnil, že ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová před měsícem požádala ministra spravedlnosti Jana Kněžínka o právní analýzu. Je připravená a v pondělí ji projedná vláda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama