ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2011 18:26:09

Přírodní zdroje patří z hlediska energetické bezpečnosti k nejefektivnějším

Přírodní zdroje patří z hlediska energetické bezpečnosti k nejefektivnějším

Ministr Kocourek jednal s komisařem pro životní prostředí Potočnikem.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek ve čtvrtek jednal s evropským komisařem pro životní prostředí Janeze Potočnikem. Hlavním tématem setkání bylo účinné využívání přírodních zdrojů a otázky s tím související, včetně podpory výzkumu a vývoje moderních technologií zamřených na šetrné nakládání se zdroji

"Účinné využívání přírodních zdrojů považujeme za jeden z nejefektivnějších způsobů, jak v Evropské unii posilovat energetickou bezpečnost," uvedl ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. "Zároveň je třeba i v této v otázce zachovávat svobodné tržní prostředí, a proto bedlivě sledujeme míru různých regulatorních opatření," dodal ministr Kocourek.

Ministr Kocourek připomněl, že se čeští experti aktivně podíleli na přípravě podkladu pro materiál Raw Materials Initiative, což je strategický dokument, který se zabývá nakládáním s přírodními zdroji v Evropské unii, a který se věnuje zejména otázce zajištění surovin potřebných pro chod evropské ekonomiky.

Vedle setkání s ministrem Kocourkem má evropský komisař Potočnik na programu jednání také v Senátu nebo setkání s ministrem životního prostředí. Zítra komisař Potočnik zavítá na severní Moravu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama