doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2013 20:39:27

Jaké je hlavní téma těchto voleb?

Jaké je hlavní téma těchto voleb?

Důrazně se postavit těm, kteří si z odporného politikaření udělali špinavý obchod. Čelit vykrádání veřejných zdrojů. Postupně překonávat ekonomickou stagnaci, do které nás dostala koalice ODS a TOP 09. Řešit nezaměstnanost.

Jaké je hlavní téma voleb? Především je třeba se důrazně postavit těm, kteří si z odporného politikaření udělali špinavý obchod. Za nezbytné považuji i postupné překonávání ekonomické stagnace, do které nás dostala koalice ODS a TOP 09. Právem se dnes o ní mluví jako o vládě pro prohlubování státního dluhu a udržování ekonomické krize.
 
Mimořádně naléhavé je pak řešení ohromné nezaměstnanosti. Její skutečné rozměry a tíživé dopady jsou mnohdy před veřejností ukrývány a zlehčovány. Každé kýchnutí nebo skandálek nějaké celebrity či papaláše jsou pro pravicová média a ideology českého kapitalismu důležitější, významnější než to, že statisíce lidí a jejich rodiny prožívají společenské tragédie a pocit sociálního vyřazení a ponížení při odkázání na chudinské dávky a výpomoc charity. Zejména na mladé absolventy škol a mladé rodiny, ale také na lidi po padesátce dopadá neúnosně vysoká nezaměstnanost zvlášť těžce.
 
Jsem přesvědčen i o tom, že sněmovna a vláda, která se ustaví po předčasných volbách, se musí odhodlat a skutečně začít účinněji čelit vykrádání veřejných zdrojů, bezbřehé korupci a klientelismu, který tu zavedli různí klausové, topolánkové, nečasové, schwarzenbergové a kalouskové.

                                                                                                 Miroslav Grebeníček

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama