doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2021 14:20:23 - Hubert.

Zklamání...

To bylo řečí, když jste vypovídali vládě podporu, že když někdo vyvolá hlasování o důvěře, tak budete proti. Tím, že jste při hlasování o nedůvěře odešli ze sálu, jste ji ale opět podpořili, což přiznal i Dolejš v televizi. Proč? Formálně totiž díky vám dál vládne s důvěrou. Že jste se nechtěli přidat k pravicové opozici? A to jste ještě před měsícem nevěděli? SPD byla také pro vyslovení nedůvěry. Se pak nedivte, že vám vykrádá voliče! Nebo myslíte, že je vaše politika čitelná a lidem srozumitelná? Děláte stejné chyby jako ČSSD a taky se to podepisuje na vašich preferencích. Nebo vy jste si svou pozicí jistí? Kolik % hlasů byste ve sněmovních volbách hodnotil jako úspěch?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2021 18:58:59 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
 Předseda KSČM kritický názor KSČM na vládu a na jednání pravicové opozice jasně ve Sněmovně vyjádřil. I to, že strany pravice čtyři měsíce před volbami hrají divadlo. Jaké racionální řešení pouhé čtyři měsíce před nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny by se nabízelo, pokud  by nešlo jen o frašku pravice v rámci předvolební kampaně? Jsem dalek toho obhajovat nízkou výkonnost a častěji chaotické a rozporné rozhodování a postupy vlády a zejména její špatnou, lokajskou zahraniční politiku. Také při zvládání pandemické krize došlo k řadě pochybení, za což nese odpovědnost vláda, ale i neodpovědná pravicová opozice, která účelově politizovala a vládu k lavírování a některým selháním dotlačila. Nepřipravenost republiky na pandemickou krizi jde na vrub této vlády, ale i všech vlád předchozích, které nezajistily protiepidemické plány, nezabezpečily doplňování ochranných prostředků do Státních hmotných rezerv a nechaly zlikvidovat Ústav sér a očkovacích látek a omezit české kapacity pro vývoj a výrobu vakcín a omezily kapacity hygienických stanic.
Po prokorupčních a republiku poškozujících asociálních vládách vedených ODS či ČSSD nenaplňuje bohužel ani tato vláda očekávání. Vláda mou důvěru nemá, byť se nedopouští toho rozsáhlého prokorupčního jednání a tunelování majetku a zájmů republiky, jaké předváděly některé neodpovědné a vyloženě asociální vlády předchozí. Očekával jste snad, že by se na vládě  čtyři měsíce před volbami, kdy prezident republiky potvrdil, že ji nechá dovládnout do voleb, něco změnilo? Přál jste si snad nechat pravici sestavovat na poslední měsíce do voleb pravicovější vládu? Namísto práce na potřebných zákonech Sněmovna ztratila další jednací den převážně mlácením prázdné slámy, kdy předvolebním pokryteckým výstupům konkrétních zástupců stran pravice, kteří se opakovali, často nenaslouchali ani jejich spojenci. Pravice  již naplno vede volební kampaň a její fraška s formálním pokusem, dopředu neúspěšným, o výměnu vlády před nadcházejícím volbami je už přímo motivována touto kampaní. Podpořit volební kampaň ODS, která se spolu s TOP 09 a lidovci a dalšími zkompromitovala v předchozích prokorupčních vládách, a hrát jejich divadlo na zlou vládu a dobrou opoziční pravici, toho se opravdu netřeba účastnit. O výsledku voleb rozhodnou voliči.