doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2015 13:59:22 - sikorovsky

pátá kolona

V parlamentu sedí pátá kolona Ruska. A Vladimír Putin je neschopný prezident, který izoloval svou zemi na mezinárodní scéně. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to řekl poslanec a místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. Co vy na to? Celý článek zde: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/V-parlamentu-sedi-pata-kolona-Ruska-Putin-je-neschopny-prezident-USA-jsou-nas-spojenec-nezpochybnujte-to-uctuje-Schwarzenberguv-mistopredseda-363889

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.03.2015 10:17:53 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
Fantazie a myšlenkové zkraty pravicové politiky jsou v rozporu s realitou. Ráda si plete i příčiny a důsledky toho, co se dnes v Evropě a ve světě odehrává. Těm, kdo ještě dnes nekriticky obhajují imperiální manýry a barbarské válčení Spojených států a nejsou schopni vnímat katastrofální důsledky, chybí potřebná míra sebereflexe. Po tom, co předvedly USA a další členské státy NATO v Afghánistánu, Iráku, Libyi a Sýrii, ale i v Kosovu, je zřejmé, jakým nebezpečím je a může být také pro Evropu neustálá expanze NATO na východ. Konfrontační a militaristická politika Spojených států, jejich snaha o udržení nebo posílení svého vlivu i za cenu podněcování převratů a válek je zcela zřetelná. Ukrajina, Rusko a celá Evropa jsou tak dnes další obětí snah Spojených států rozšiřovat sféry vlivu, diktovat světový pořádek a získat ekonomickou i vojenskou kontrolu nad dalšími oblastmi. Pokud reprezentanti české pravicové politiky cítí, že jim narostla "americká křídla", pak nedohlédají, jaká strašlivá rizika taková expanzivní a konfrontační politika znamená pro globálně propojený svět a Evropu v něm.