ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2015 13:50:56

Bezpečnostní komise kraje se v Kbelích seznámila se zajištěním bezpečnosti let

  Bezpečnostní komise kraje se v Kbelích seznámila se zajištěním bezpečnosti let

Členové Komise pro bezpečnost a Komise pro Integrovaný záchranný systém Středočeského kraje uspořádali 29. ledna 2015 zasedání na letišti Praha-Kbely.

V souvislosti s událostmi posledních týdnů byly hlavními tématy zejména bezpečnost v letecké dopravě a spolupráce kbelského letiště se složkami Integrovaného záchranného systému (IZS).

Členy obou středočeských komisí přivítal na kbelské základně plukovník David Klement. Inspektor bezpečnosti letecké přepravy Otakar Štokr  představil leteckou základnu. „S ohledem na události posledních let ve světě je bezpečnost v letecké dopravě o mnoho přísnější než v minulosti,“ řekl inspektor Štokr.

Následovala přednáška nadporučíka Antonína Petrů zaměřená na službu SAR (Search and Rescue). „Pátrací záchrannou službu na území ČR řídí Ministerstvo dopravy ve spolupráci s Ministerstvem obrany a vnitra a zabezpečuje ji Řízení letového provozu s vojenskými orgány prostřednictvím společného koordinačního a řídícího centra,“ uvedl Petrů.

Členové středočeských komisí si také prohlédli útroby letounu Jak-40, Airbus A-319 CJ a vrtulník Mi-17.

„Na vlastní oči jsme se přesvědčili, jak přísný režim panuje na českých letištích a při řízení leteckého provozu. Střední Čechy jsou z hlediska leteckého provozu mimořádně zatíženy. Je dobré vědět, že letecký provoz je bezpečný. Také jsme se na místě mohli přesvědčit, že naši piloti a jejich stroje jsou skvěle připraveni pomáhat ostatním složkám Armády ČR,“ řekl po návštěvě kbelského letiště Josef Řihák, předseda Komise pro majetek kraje a místopředseda Komise pro integrovaný záchranný systém a člen zastupitelstva Středočeského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama