ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2014 13:44:30

Cyklostezka Greenway Jizera by se mohla začít stavět do dvou let

 Cyklostezka Greenway Jizera by se mohla začít stavět do dvou let

Příprava cyklostezky Greenway Jizera pokračovala na konci minulého týdne testovací jízdou po vytipované trase mezi Mladou Boleslaví a Mnichovým Hradištěm.

 Z mladoboleslavského nádraží se na kole vydali zástupce Středočeského kraje a koordinátor cyklodopravy Pavel Klimeš, náměstek mladoboleslavského primátora Jiří Bouška, Jiří Lukeš ze sdružení Český Ráj a zástupci Mnichova Hradiště a Bakova. Společně dojeli do Mnichova Hradiště, kde se setkali s krajským radním Karlem Horčičkou, se kterým plánovali další kroky k otevření zmiňované trasy.

"Středočeský kraj tento záměr podporuje. Do dvou let bychom chtěli mít hotovou projektovou přípravu v okolí Mladé Boleslavi," řekl středočeský radní Horčička.

Nyní se musí vyřešit nejvhodnější trasa cyklostezky. „Při čtvrteční jízdě jsme si udělali reálný přehled o tom, jak cesta vypadá. Poté budeme pokračovat v jednáních a prezentacích a bude se hledat optimální trasa," řekl náměstek mladoboleslavského primátora Jiří Bouška.

Akci podporuje Středočeský kraj, který zajistí informační značení trasy a její projektové zpracování. Cílem projektu Greenway Jizera je vytvoření bezpečného a atraktivního koridoru podél řeky Jizery. Myšlenka vznikla počátkem 90. let. Postupné budování cyklostezek začalo v roce 2004.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama