ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2014 13:10:40

Krajská komise pro IZS: Na riziko eboly jsme připraveni

Krajská komise pro IZS: Na riziko eboly jsme připraveni

Postupy pro rychlé zajištění lidí s případnými příznaky eboly jsou ve Středočeském kraji připraveny.

O možném riziku nákazy touto nebezpečnou infekční nemocí jednala ve čtvrtek 23. října 2014 Komise pro bezpečnost a IZS Středočeského kraje na krajském úřadě. „Pro nemoci, jejichž léčba není dostupná a snadno se šíří v populaci, jsou na úrovni kraje vytvořeny postupy pro rychlé zajištění takto nemocné osoby, její izolace a hospitalizace v pražské Nemocnici Na Bulovce. Velký důraz klademe na dostatečnou ochranu všech zasahujících lidí,“ uvedl ředitel Krajské hygienické stanice Středočeského kraje a předseda Krajské epidemiologické komise Ivo Krýsa.

Od letošního 21. října Krajská hygienická stanice Středočeského kraje spolu s Hygienickou stanicí hl. m. Prahy provádí na Letišti Václava Havla zdravotní kontroly osob, které pobývaly v ohrožených zemích západní Afriky a vstupují na území ČR.

Základem bezpečnosti a prevence před nákazou jakoukoliv infekční chorobou je obezřetnost, dodržování bariérového režimu, správné a důkladné používání ochranných pomůcek. Mezi krajskou hygienickou stanicí, zdravotnickou záchrannou službou, oblastními nemocnicemi a praktickými lékaři probíhá úzká spolupráce a tím je vysoká pravděpodobnost, že bude nemocný člověk rychle hospitalizovaný.

Krajskou epidemiologickou komisi Středočeského kraje tvoří zástupci složek Integrovaného záchranného systému, ředitelé oblastních nemocnic, zástupce lékáren a praktických lékařů. Komise ve spolupráci s Krajským úřadem Středočeského kraje možnosti importu nebezpečných nákaz na území kraje monitoruje dlouhodobě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama