ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2014 16:13:59

Nová cyklostezka z Jarova do Vraného nad Vltavou

Nová cyklostezka z Jarova do Vraného nad Vltavou

Středočeský kraj opět rozšířil nabídku cyklostezek. Za účasti středočeského radního pro oblast regionálního rozvoje Karla Horčičky byla v sobotu 4. října slavnostně otevřena cyklostezka z Jarova do Vraného nad Vltavou.

Stavba je součástí první etapy projektu „Z venkova do Prahy a z Prahy na venkov na kole i pěšky“. Projekt je podpořen Regionálním operačním programem regionu soudržnosti NUTS 2 Střední Čechy.

Cílem projektu je náhrada nevyhovující cyklotrasy a výstavba nové cyklostezky, která splňuje požadované parametry obce Vrané nad Vltavou. Jak řekl středočeský radní Karel Horčička, „První etapa projektu umožní propojit vnitřní část Vraného nad Vltavou s Prahou, a to až k cyklostezce vedoucí ze Zbraslavi,“ řekl středočeský radní Karel Horčička.

Stezka navazuje na stávající komunikaci III/1043, je dlouhá 1,171 km a náklady na její realizaci byly ve výši 12,8 milionů korun. Dotace poskytnutá Středočeským krajem byla v celkové výši přes 11 miliónů Kč. Práce byly zahájeny 23. června 2014.

„Musím zejména poděkovat Středočeskému kraji, který nám prostřednictvím Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy poskytl dotaci na výstavbu. Bez těchto peněz by tato cyklostezka nikdy nestála,“ uvedla starostka Vraného nad Vltavou Martina Filipová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama