Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2016 10:19:26 - žluťásek

Srovnání

Všiml jsem si, že řada lidí má potřebu se srovnávat s muslima. Rozumíte tomu, co je k tomu vede? Já se jich zeptat nemohu, vy ano. Každopádně neměli bychom ukázat, že jsme lepší? Nejde totiž jen o islám, muslimy, ale i já znám spoustu lidí, co se stále s někým srovnávají - často slyším, když to dělá on, tak proč ne já a naopak.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.05.2016 8:58:11 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Já mám spíše pocit, že ve veřejnosti roste negativní pocit vůči muslimům a na místo srovnávání se se zvyšuje důraz na odlišnosti, které z čistě náboženského a společenského chování existují. Já osobně jsem pro toleranci, ovšem s tím, že je nutno zachovávat zákonnost a kulturu většinové populace. Často také dáváme za vinu jiným osobám skutečnost, že sami nejsme schopni naše problémy řešit. Včera jsem se vrátil z Albánie, kde například na jednu rodinu připadá šest dětí. A to je vidět na každém kroku, jak je ta společnost mladá a z tohoto pohledu i perspektivní. Nejen, že se řeší demografický vývoj a dostatek budoucích zaměstnanců a tím i rozvoje společnosti, ale i pocit sounáležitosti s rodinou a národem. Tohle nám často schází a myslím si, že je třeba se zaměřit na národní součinnost a společenskou solidaritu. Přitom si nemyslím, že Češi, Moravané a Slezané jsou nesolidární, protože vždy vybereme velké obnosy peněz na pomoc lidem v nouzi. Já mám spíše na mysli solidární náladu ve společnosti, jako solidaritu mladých se staršími, solidaritu zdravých s nemocnými a těch bohatých s těmi chudšími. Vše zvažovat pouze penězi je špatné. Pak nás schází morálka a jisté zakořenění. K tomu nám může pomoci i výuka historie, rodina a aktivní zapojení do občanské společnosti.