Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2016 21:26:47 - Vizionář

Nebezpečný cirkus emocí, Cirkus ANO ?

Proč je zpochybňována práce PČR ? Policejní prezident představil vizi a cílový rok 2020. Strategie má startovat od července. Národní centrála pro boj s organizovaným zločinem byla představena ve vizích, ale Babiš chce po policejním prezidentovi kompletní navrženou strukturu. Je to normální ? Není to zcela absurdní a nebezpečné pro demokracii ? V čím zájmu je vyvolávání politické nestability ? Naposled vyhrožovalo ANO svrhnutím vlády 14 dní nazpět za kuřácký zákon. O čem to vypovídá ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.06.2016 14:17:45 - Ing. Jiří Dolejš

Nevnímám válku o policii jako snahu po zpochybňování práce policie. Prostě je před volbami - na jaře 2006 se také zčista jasna objevila Kubiceho zpráva (a Jan Kubice se pak stal za Nečase ministrem vnitra). Policejní prezident Tuhý přišel s plánem na reorganizaci elitních složek policie, je to ostatně jeho kompetence (rozhodně ne ministra financí). Otázkou je kde je hranice obecné politické odpovědnosti. Do práce policistů na otevřených kauzách se zasahovat nemá, takže jde o policejní top management. Spor o koryto by byl ale slabý argument.

Klid pro práci to policii samozřejmě nepřidá, stejně jako alarmismus státních žalobců, kteří mají spíš s policií spolupracovat. Asi lze souhlasit s názorem, že takový plán měl být více zkonzultován s odbornou veřejností i s politiky (včetně členů bezpečnostního výboru  PS PČR). Rozehrávání politických her a vydírání demisemi či výměnou vládní reprezentace bez konkrétních řešení je ale neodpovědným krokem k nestabilitě. Což bych souhlasil že pro demokracii je ošidné. A těm co si takto hrají nemusí ve volbách paradoxně vůbec pomoci. .