Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2016 19:29:53 - tomas moukes

Čí zaměstnanecké zájmy hájíte?

Vzal jste v úvahu, že když řetězce budou mít o čtyři dny v roce déle zavřeno, tak logicky budou muset propustit nějaké zaměstnance?Další věc je, že někteří zaměstnanci na to dost nadávají, protože za práci ve svátek je příplatek, takže se naopak o tu práci prali.
Jedna moje vzdálená příbuzná je z toho docela zdrcená, protože sice jí nehrozí propuštění, ale za práci ve svátek měla snad dokonce 100% příplatek a ted říká, že kvůli menšímu příjmu bude muset omezit výdaje na jídlo, hlavně maso. Ono totiž prodavačka moc peněz nebere a nájem platit musí. Takže to je důsledek pachání dobra , který se - typicky pro socialistickou politiku - obrátil proti těm, které má chránit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2016 21:04:06 - Ing. Antonín Seďa
 Prosím nechtějte po mně, abych byl sprostý. Přiznám se, že mám za manželku prodavačku a přesně vím, jak to je. Pracuje v supermarketu a vím, že nejprve pracovcali v sobotu dopoledne, pak i odpoledne, pak v neděli a pak o všech svátcích. Přitom je jich tak málo, že jsou v práci pořád. Pravdou je, že drtivá většina prodavačů a prodavaček raději oželí čtyři příplatky za svátky, aby mohli být s rodiou doma. Kdo to nepoznal, tak to nemůže pochopit. Souhlasím s tím, že prodavačky berou malé výplaty, ale to je věcí zaměstnavatelů, aby jim platili více. Vláda se snaží, navýšila minimální mzdu a tím se zvětší plat i prodavačkám. Ale problém je, že za ty peníze již nemohou najít nejen zaměstnance, ale již ani brigádníky. Přitom zisky odtékají do zahraničí. A když tyto zisky chce ČSSD více zdanit, tak hnutí ANO 2011 i KDU-ČSL je proti. Proto na vaši otázku, čí zaměstnanecké zájmy hájím, odpovídám, hájít české a moravské zaměstnace, včetně prodavaček a prodavačů. A vůbec se nestydím za to, že to páchám v souladu s politickým programem ČSSD.