Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2016 10:39:24 - Jan Mírka

"Pevnost Evropa" ??? To má být vtip ? nebo "Nové Poučení z krizového vývoje" ???

Opravdu chcete revokovat Hitlerovu "Pevnost Německo" kvůli NATO-USA "Tažení na Východ" ?
Proboha, ten Váš článek, pane poslanče, a zejména poslední dva odstavce, jsou jen nakumulované a dnes už zcela vyprázdněné fráze. Tímhle ptydepe občany rozhodně nepřesvědčíte. Mezi původní evropské hodnoty, kterými se pořád oháníte, nikdy nepatřila tolerance k ideologii islámu, která je postavená na nekompromisní islamizaci celého světa a na vyvraždění jinověrců a bezvěrců.
Váš Bluf? ...Severoatlantická aliance zaspala, když si pozdě uvědomila nově probuzenou velmocenskou touhu prezidenta Putina i nový vztah RF k NATO, ...."

Opravdu tomu sám věříte, že Putin má nějaké velmocenské touhy? Vždyť Rusko poslední dva roky jen zoufale reaguje na naprosto agresivní a provokativní posuny NATO směrem k k hranicím Ruska. Není to ruská propaganda, co dnes škodí, ale propaganda warlordů(vaše "neziskovka EURODEFENSE"! ), kteří už od doby WWII chtějí vyvolat válku s Ruskem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.07.2016 14:25:14 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za názory, se kterými se nemohu ztotožnit. Předně, název článku nemá nic společného s revokací Hitlerových slov a tohle právě ukazuje na účelovost některých vašich tvrzení. Pevnost Evropa je zřejmá, protože nám zajišťuje bezpečnost, a to také proti RF. Ano, souhlasím, že evropskou hodnotou nemusí být tolerance k ideologii islámu, ale rozhodně je zde tolerance k islámu, jako náboženství. A není to pouze hodnota EU, ale i naší země a je daná Listinou základních práv a svobod. A vtom se právě odlišujeme my, Evropani, od radikálních islamistů. Vždyť i v Iráku, Líbyi či Sýrii byli a jsou tolerována jiná náboženství, než je islám. Tohle snad víte. Co s etýká vztahu NATO a RF, pak jsem to již popsal. Dlouhou dobu probíhala Rada NATO-Rusko, ruští politici se pravidelně účastnili v rámci diskuse Parlamentního shromáždění NATO, kde vyjadřovali své názory a postoje. O tom je demokracie. Nicméně po bezprecendní anexi Krymu se situace ve vztazích NATO Rusko změnila. A přiznávám, že k horšímu, ale ne vinou Aliance, ale pana prezidenta Putina. Nebyla to Severoatlantická aliance, která jako první označila RF za svého protivníka, ale byla to RF, která ve své vojenské doktríně označila NATO za svého protivníka. Prosím tedy, aby jste nezaměňoval příčiny za důsledky.
A co se týká velmocenské politiky Ruska, tak ta tu byla vždy a je stále. Stačí připomenout období Varšavské smlouvy a rok 1968, ruský vliv v Jižní Osetii a Abcházii, Moldavské republice, Podněstří atd. Tak jako dlouhodobá modernizace ruské armády. A co s etýká spolku Eurodefense.cz, tak ten je zaměřen na spolupráci v rámci EU a nikoliv NATO. A tyto spolky působí v řadě zemí Evropské unie desítky let. takže mi prosím nepodsouvejte něco, co nečiním. A pokud se jedná o Vaše tvrzení, že někdo chce vyvolat válku s Ruskem, pak jste vedle, jak ta jedle. Je to pouze propaganda RF, která má přinést aliby k současné politice Ruska. Pokud někdo provokuje, pak je to prezident Putin a nikoliv NATO. To reaguje pouze na silná gesta a aktivity ruské strany. 68dné rozbroje nevyvolává. Na rozdíl od ruských jednotek, které operaují a logisticky zabezpečují separatisty na východní Ukrajině. Kdo chce vidět, vidí. Kdo ne, tak hledá argumenty. A ty jsou někdy opravdu liché.