Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2016 23:05:04 - laco

Utajovaná smlouva TTIP

Spisovatel Michael Morris:

"TTIP a CETA nejsou „dohody o volném obchodu“, nýbrž smlouvy sloužící ke zrušení demokracie, svobody slova a lidských práv. Nevytvoří nová pracovní místa, ale namísto toho pracovní příležitosti ve velkém stylu zruší. V případě TTIP a CETA se jedná o tajné smlouvy mezi Evropskou unií, USA a Kanadou s cílem zrušit národní parlamenty, zákony a nařízení. Všechna moc parlamentů bude převedena na nadnárodní, tedy americké velké koncerny. Žádná evropská země nebude moci bez svolení těchto koncernů vytvářet nové zákony a nařízení. Mezi jiným má být zrušeno i národní soudnictví a zastavena podpora kultury. Mají se privatizovat vodní zdroje a banky získají ještě více pravomocí, než dosud mají."
Jaký je Váš názor na v utajení připravovanou smlouvu TTIP mezi USA a EU?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.07.2016 20:32:33 - Ing. Antonín Seďa
 Předně chci říci, že smlouvy TTIP a CETA nejsou utajované. Nicméně souhlasím, že prozatím celé znění smluv není k dohledání, pouze dílčí a dnes již uzavřené kapitoly. Takže já oosbně si počkám, až bou smlouvy zvěřejněny a budu moci si je přečíst, Jinak se éterem šíří rozličné informace, nicméně nikde jsem nezaslechl, že by měly mít za následek zrušení národních parlamentů či omezení legislativy. Ale sám jsem velmi ostražitý, protože se ukazuje, že v řadě zemí, ať již těch ervropských, tak USA, exiszuje krize politiky neo liberalismu. A tyto smlouvy mají dát nějaká pravidla vzájemné spolupráce, která ovšem stojí opět na této politice a upřednostňuje ekonomiku před zájmy občanů a zaměstnanců. Podle mých současných informací bych pro smlouvu TTIP nehlasoval, ale znovu opakuji, že si tuto smlouvu prostuduji. Jako sociální demokrat odmítám pouze ekonomické řešení současných problémů a diktát finančního kapitálu. Problém vidím opravdu v přežilém a pro občany nebezpečné politice neo liberalismu, který ve spojení s globvalizací je velkým nebezpečím pro lidstvo. Připomenu finannčí krizi, ekonomickou krizi, kde řešení nešlo k tíži bankám a finančním institucím, ale šlo k tíži daňovým poplatníkům a zaměstnancům.